Ο κορωνοϊός συνεχίζει την «επέλασή» του στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, με σύσσωμο τον πλανήτη να βρίσκεται για τα καλά, πια, στο δεύτερο κύμα και να προσπαθεί (δυστυχώς ανεπιτυχώς) να σταματήσει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Στη χώρα μας, ως γνωστόν, τα νέα κρούσματα ημερησίως έχουν σταθεροποιηθεί πάνω από 400, ενώ ανησυχητικός είναι και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

Μέσα σ’ αυτή τη γενικότερη… μαυρίλα και με δεδομένο πως ο χειμώνας- μαζί με όλες τις λοιμώξεις και τις «συνήθεις» αρρώστιες- βρίσκεται μπροστά μας και όχι πίσω μας (άρα, ως εκ τούτου, τα πράγματα αναμένεται να γίνουν χειρότερα, πριν αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση), θα περίμενε κανείς πως το ποτήρι είναι δραματικά μισοάδειο.

Όχι ακριβώς: όπως έγινε γνωστό σήμερα (14/10), το εμβόλιο της Moderna βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει άδεια κυκλοφορίας, λίγο μετά την έκδοση των θετικών αποτελεσμάτων προκλινικής μελέτης και των θετικών ενδιάμεσων αποτελεσμάτων από τη Φάση 1 των κλινικών δοκιμών του εμβολίου σε υγιείς εθελοντές 18-55 ετών και 56-70 ετών, που δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Moderna και αφορά στην Ευρώπη, η επιβεβαίωση της καταλληλόλητας δίδεται ως απάντηση στην επιστολή που έχει στείλει η εταιρεία στον ΕΜΑ, ενημερώνοντας τον φορέα για την πρόθεσή της να υποβάλει αίτηση για ευρωπαϊκή αδειοδότηση του mRNA-1273.

Έτσι τελειώνει η πανδημία: Η «ανέλπιστη» εξέλιξη με το εμβόλιο που μπορεί να σώσει τον πλανήτη

Το εν λόγω εμβόλιο, λοιπόν, μπαίνει σε διαδικασία ταχείας (fast-trackk) αξιολόγησης, με γρήγορη αξιολόγηση των δεδομένων.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την παραγωγική αλληλεπίδραση με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές σε εθνικό επίπεδο και σε ότι αφορά στον ΕΜΑ συγκεκριμένα, και εκτιμούμε ιδιαιτέρως την καθοδήγησή του και την εμπιστοσύνη που δείχνει στη Moderna για την υποβολή αίτηση αδειοδότησης του υποψηφίου εμβολίου μας στην Ευρώπη.

Οι Eυρωπαίοι εταίροι, επενδυτές και πολίτες έχουν υπάρξει εξ αρχής συμμέτοχοι της εταιρείας και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή» δήλωσε ο Στεφάν Μπανσέλ, διευθύνων σύμβουλος της Moderna.

Φαίνεται, λοιπόν, πως οι ελπίδες της ανθρωπότητας αναπτερώνονται και η υπόθεση «εμβόλιο» έχει ακόμα αρκετά- μα σύντομα, ελπίζουμε- επεισόδια.

Το πιο βαθύ σκοτάδι, λένε, είναι λίγο πριν την αυγή.

Και η αυγή, κατά πώς φαίνεται, δεν πρόκειται ν’ αργήσει για πολύ…

Πηγή: menshouse.gr

Προηγούμενο άρθροΠύλαρος: “Ο Στρατός φεύγει, οι εργολάβοι έρχονται!!!”
Επόμενο άρθροΣάμη: Πρόσθετη αστυνομική δύναμη στην περιοχή-Κάλεσμα στους πολίτες (βίντεο)