ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ .

Την Τετάρτη 27/2/2019 το απόγευμα παρακολούθησα μια συνάντηση πολιτών της Κεφαλονιάς μας με θέμα τις Εξορύξεις των Υδρογοναθρακων στο Ιόνιο και γενικά στην Δυτική Ελλάδα .
Ήταν μια συνάντηση πολύ ενδιαφέρουσα και με εντυπωσίασε το επίπεδο της συζήτησης και γενικά το κλίμα που επεκράτησε . Υπήρξαν προτάσεις που αφορούσαν γενικά θέματα των εξορύξεων έως ειδικά θέματα αντιμετωπισης παρόμοιων καταστάσεων .
Η θέση μου η οποία έχει εκφραστεί Δημόσια τόσο σαν Αντιπεριφερειαρχης Κ+Ι , οσο και στο Περιφρειακο Συμβούλιο είναι σταθερή και αταλάντευτη . Διαφωνώ ριζικά με τίς εξορύξεις υδρογονανθράκων στην περιοχή μας . Ήδη έχουμε χαράξει την στρατηγική πορεία μας για τα νησιά μας με αιχμή τον τουρισμό και μια τέτοια στροφή θα είναι καταστροφική για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας . Αντί να στραφούμε και στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα που θα δώσει πνοή ανάπτυξης και σταθεροποίηση της οικονομίας μας κάποιοι κυβερνώντες φαντάζονται ότι μπορεί να γίνουμε εμίρηδες .
Η υπέροχη περιοχή μας που είναι ελκυστική στους επισκέπτες μας για την υπέροχη φύση της , το κλίμα της , το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας χρειάζεται προστασία και σωστές επιλογές .
Ας αγωνιστούμε , ο καθένας από το μετεριζι του , εναντίον της εξόρυξης των υδρογονανθράκων στην περιοχή μας .

Σωτήρης Κουρής