Ευκαιρία να αποχαιρετήσουμε οριστικά τα μνημόνια…!

Πίστευα ότι ο κύριος Τσίπρας, λόγω ιδιοσυγκρασίας, θα έκανε εκλογές  στο τέλος της τετραετίας. Βλέποντας όμως ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο άρχισα να πιστεύω ότι βαδίζουμε για εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, αλλά με το ακόλουθο σενάριο:

Την πρώτη Κυριακή δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Την επόμενη Κυριακή όμως θα στηθούν τέσσερεις κάλπες. Δύο για τις επαναληπτικές των δημοτικών και περιφερειακών και δύο για τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές.  Ο λόγος απλός: Επειδή σε κάθε νομό θα βρεθούν πολλοί Νεοδημοκράτες υποψήφιοι δήμαρχοι, όσοι εξ αυτών δεν εκλεγούν μάλλον θα θεωρήσουν υπεύθυνα τα στελέχη της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζει ότι θα τον πριμοδοτήσουν οι υποψήφιοι χαμένοι άρχοντες!

Το βασικό όμως ερώτημα είναι  αν στις 20 Αυγούστου τελειώνει οριστικά ο κύκλος των μνημονίων. Πριν όμως σας πω την δική μου άποψη, απλά θα ήθελα να σας υπενθυμίσω  ότι πριν πολλά χρόνια, ένας μεγάλος Έλληνας πολιτικός είχε προειδοποιήσει ότι η αλόγιστη δανειστική συμπεριφορά της χώρας και η αχαλίνωτη δημόσια  σπατάλη σύντομα θα οδηγούσαν  την χώρα μας στο ΔΝΤ. Αυτός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που προσπάθησε να συμμαζεύσει τα ασυμμάζευτα κάνοντας αρχή με την μείωση των δαπανών και την ιδιωτικοποίηση κάποιων δημόσιων οργανισμών. Φευ! όλοι μας γνωρίζουμε πως έπεσε η κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Ακόμη και ο συνετός  Κ. Καραμανλής ίσως άργησε να αντιληφθεί την πραγματικά δυσχερή οικονομική θέση της χώρας μας και προσπάθησε να περισώσει την κατάσταση, λέγοντας στην προεκλογική εκστρατεία ότι η επόμενη κυβέρνηση του θα παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου. Παράλληλα ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου ανακάλυπτε τα ανύπαρκτα δισεκατομμύρια που θα μοίραζε στους  πιστούς του όπως περίπου και ο Σώρας. Πάγωμα μισθών και συντάξεων όμως δεν αρκούσε πλέον. Ένα ποτήρι νερό δεν σβήνει φλεγόμενο δάσος.

Και βέβαια το οξυγόνο στην  καταστροφική πορεία της χώρας ήταν ο μαινόμενος αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ που με κάθε τρόπο ήθελε να «προστατεύσει» κάθε τι το κρατικό και κάθε σάπιο στους δημόσιους οργανισμούς, λες και ενεργούσε ως εκπρόσωπος της διαπλοκής και της σαπίλας. Έτσι,  ενώ  τα τελευταία χρόνια έχουν συσταθεί δεκάδες ομάδες εργασίας για να καταπολεμήσουν δήθεν  το λαθρεμπόριο καυσίμων, αυτό ζει και οι λαθρέμποροι  έχουν και υψηλό κοινωνικό προφίλ αλλά και δυνατές «πλάτες».

Σημείωση

Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια εξασφαλισμένη κάπως έναντι των δανειακών της υποχρεώσεων για τα επόμενα 6 χρόνια.  Αρκούν όμως ακόμη έξι μήνες λαϊκίστικης  και άπληστης διακυβέρνησης της χώρας για να βρεθούμε ξανά εκεί που ξεκινήσαμε. Αν όμως ο Μάιος είναι μήνας εκλογών τότε η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει οριστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και φυσικά τα μνημόνια.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ