Ολοκληρώθηκε σήμερα η βιντεοσκόπηση και ηχογράφηση δύο σημαντικών έργων του είδους trio de capilla του Ισπανού συνθέτη, μαέστρου και μουσικολόγου Francisco José Rosal Nadales: “Perdón y Caridad” [Συγχώρεση και Αγαθοεργία] και “Septem Verba” [Επτά Λόγοι].
Είναι πρώτη φορά που ακούγεται στην Ελλάδα αυτού του είδους η μουσική που είναι δημοφιλής στην Ισπανία κατά την περίοδο της Σαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας. Η μουσική αυτή διακρίνεται από λεπτότητα και συναισθηματισμό επενδύοντας τα τελετουργικά βήματα των μελών των αδελφοτήτων μέσα στην Ιερή Σιωπή των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ευχαριστούμε τον συνθέτη για την παραχώρηση των έργων του και την εμπιστοσύνη του στο ταλέντο και τις ικανότητες των μουσικών μας και του διδακτικού προσωπικού.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί βιντεοσκόπηση τμήματος της Νεανικής Μπάντας της Σχολής με έργα από την θρησκευτική και μπαντιστική παράδοση της Μεγάλης Εβδομάδας που θα προβληθεί μέσω Youtube κατά την Μεγάλη Εβδομάδα.
Πληροφορίες σχετικά με τις διαδικτυακές μας δράσεις κατά την Μεγάλη Εβδομάδα θα αναρτηθούν σύντομα.
Οι δοκιμές και τα γυρίσματα γίνονται κατόπιν σχετικής άδειας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τηρούνται όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η βιντεοσκόπηση και ηχογράφηση δύο σημαντικών έργων του είδους trio de capilla του Ισπανού συνθέτη,…

Posted by Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου on Tuesday, April 20, 2021