Καταρχήν θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι υπό άλλες συνθήκες δεν θα απαντούσα στις ειρωνείες του απερχόμενου αντιδημάρχου τουρισμού. Άλλωστε ήδη υπάρχουν απαντήσεις από διάφορες φωνές συμπολιτών μας.
Συνδημότες και συνάδελφοι του τουρισμού που ένιωσαν ότι θίγονται με παρακίνησαν ωστόσο να απαντήσω. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού η ειρωνική αναφορά στην επαγγελματική μου ιδιότητα δεν προσβάλει μόνο εμένα, αλλά και όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο θαλάσσιο τουρισμό, ένα αντικείμενο που ο αντιδήμαρχος τουρισμού έχει τη δέσμευση να αναπτύσσει και να προωθεί. Κατά το σκεπτικό του κ. Κεκάτου ως δύτης και ως επιχειρηματίας στον τουρισμό δεν έχω δικαίωμα να έχω γνώμη και προτάσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση στον τουρισμό του νησιού. Προφανώς και καταδυόμενος στη θάλασσα και έχοντας γνώση του αντικειμένου μου.Ή αντίστοιχα καπετάνιοι που έχουν ταξιδέψει όλον τον κόσμο όχι σπονσοραριζόμενοι από δημοτικούς πόρους, αλλά εργαζόμενοι, και που επέστρεψαν για να επενδύσουν σε ημερόπλοια δεν έχουν δικαίωμα λόγου ούτε κριτικής. Ούτε επαγγελματίες που επί δεκαετίες ενοικιάζουν σκάφη ή και ομπρέλες στις παραλίες, δραστηριοποιούνται στον αλιευτικό τουρισμό, στα θαλάσσια σπορ και περιηγήσεις και τόσα άλλα ή που προσπαθούν να αναπτύξουν νέες μορφές τουρισμού και θέσεις εργασίας έχουν μυαλό να κρίνουν.
Αναρωτιέμαι αν έχω δικαίωμα τουλάχιστον να έχω γνώμη και κριτική σκέψη ως δημότης. Ή αν το βιογραφικό μου, που συμπεριλαμβάνει μεταπτυχιακές σπουδές και εργασία στην επικοινωνία, μπορεί να διεκδικήσει κύρος αντίστοιχο αυτού του κ. Κεκάτου, ή άποψη για την τουριστική προβολή. Όσοι πραγματικά εργάζονται στον τουρισμό, η συντριπτική πλειοψηφία την συμπολιτών μας δηλαδή, δεν έχουν λοιπόν το δικαίωμα να διατυπώσουν την άποψή τους τώρα που κρίνονται τα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής και τίθενται οι προσδοκίες για την επόμενη. Αλλά τη στάση κράτησε άλλωστε έμπρακτα κατά την 9ετή του θητεία. Δεν ξέρω αν μόνο εγώ θεωρώ θλιβερή αυτή την αντίληψη. Θα περίμενα τουλάχιστον αφού έστω και στο τέλος της θητείας του ο απερχόμενος αντιδήμαρχος τουρισμού “με ενδιαφέρον παρακολουθεί τα θέματα και τις απόψεις” να απαντούσε με στοιχεία που διατείνεται ότι έχει πεπραγμένα, σχεδιασμό και αντιπροτάσεις και όχι με ειρωνεία και επιχειρώντας να προσβάλει έναν ολόκληρο κλάδο. Αλλά πάλι είναι χαρακτηριστικό του ανδρός ότι ακόμα και στην οργισμένη αντίδρασή του δεν χάνει ευκαιρία να αυτοπροβληθεί ακόμα μια φορά αναφέροντας πως είναι και αυτός πτυχιούχος αυτοδύτης. Ως δραστηριότητας αναψυχής. Ακριβώς όπως αντιμετώπισε την 9ετή θητεία του. Ας κρίνουν οι συνδημότες μας τα λεγόμενά μας από εδώ και πέρα.
Δεσμεύομαι ότι δε θα συμμετάσχω παραπέρα σε προσωπικές αντιπαραθέσεις που απειλούν να επισκιάσουν τον προεκλογικό διάλογο, την ανταλλαγή και σύνθεση απόψεων που είναι απαραίτητη ώστε οι εκλογές να αναδείξουν αυτούς που έχουν διάθεση να συνεργαστούν για την πρόοδο του τόπου μετεκλογικά στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο.

Γεράσιμος Μπεριάτος
Εκπαιδευτής Καταδύσεων
M Sc Επικοινωνία & ΜΜΕ