Γεράσιμος Βαλσαμής: “Ο βουλευτής που θα μείνει στην ιστορία ως ο επί τετραετίας “ντόπιος εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ” για την Κεφαλλονιά και Ιθάκη”

“Αιφνιδίασε”; Ποιούς;
—————————
Ο βουλευτής που θα μείνει στην ιστορία ως ο επί τετραετίας “ντόπιος εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ” για την Κεφαλλονιά και Ιθάκη.
Αφού με δικές του ενέργειες, δεν έγινε τίποτε από τα μείζονα στα νησιά μας όπως η ανύπαρκτη “πορεία αποκατάστασης” των ζημιών σε υποδομές και σπίτια από τους σεισμούς του 2014, ή όπως η ανύπαρκτη στέγαση φοιτητών, ή όπως τα ανύπαρκτα μεγάλα έργα για τους βασικούς οδικούς άξονες των νησιών μας, ή τις ανύπαρκτες ενέργειες για επαναλειτουργία της ΜΕΘ στο ΓΝ Αργοστολιου..ή…ή… κλπ, κλπ, κλπ.
Αν θα βουλιάξει λοιπόν ο νυν βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές, ας μην προσπαθήσει να το φορτώσει τους συμπολίτες μας με εκ των υστέρων κατηγορίες πρός το πρόσωπό του, ούτε να υπονοήσει ότι υποδαυλίζω δια της παρούσης ανάρτησης την ΝΔ (ευτυχώς που ήταν αυτή παρούσα, όπου ο βουλευτής ήταν “ως ει παρών”), αλλά ας κάνει κάποια φορά flash back στα Έργα και Ημέρες του.
Όσον δε αφορά “τον απολογισμό του”, ως πχ “85 εκατομμύρια σε Κεφαλονιά & Ιθάκη, 89 ομιλίες στη Βουλή, 56 παρεμβάσεις σε επιτροπές”…θα τα ταξινομήσω στην ορθή τους βάση.
-1. Περί της διάθεσης 85 εκ.
Αυτό το αξιοσημείωτο χρηματοδοτικό πακέτο της ΝΔ στην διάρκεια της 4ετίας της, είναι το σύνολο που κατευθύνθηκε στα νησιά μας, με τις αντίστοιχες ενέργειες της ΠΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης, των Δημοτικών Αρχών και του ιδίου.
Είναι όμως ποταπό να επιχειρεί να το “οικειοποιηθεί” ως αποτέλεσμα καθαρά δικών του ενεργειών “σφετεριζόμενος” το αντίστοιχο “έργο” των προαναφερόμενων θεσμικών αρχών.
Εξ αυτού του χρηματοδοτικού πακέτου, θα έπρεπε λοιπόν να εξαιρεθούν τα κονδύλια που αφορούσαν αποκλειστικά την ΠΙΝ (ΠΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης) και τους τέσσερις Δήμους μας και να μας εκθέσει το ύψος των κονδυλίων που πραγματικά αφορούσαν τις δικές του, ως Βουλευτής, παρεμβάσεις πρός την Κεντρική Διοίκηση.
-2. Οι 89 ομιλίες του στην Βουλή, σαφώς και είναι τιμητική διάκριση για τον θεσμικό του ρόλο ως Βουλευτής (στο αντίστοιχο Κυβερνητικό έργο της τετραετίας), για το σύνολο όμως του Ελληνικού λαού. Θα ήταν ενδιαφέρον να μας απαριθμίσει, πόσες εξ αυτών αφορούσαν αποκλειστικά τα νησιά μας και πόσες εξ αυτών είχαν “αίσιο τέλος” για τα νησιά μας (δλδ στο δια ταύτα: “δια δικών μου ενεργειών”).
-3. Ομοίως ως ανωτέρω (2) για τις 56 περεμβάσεις του σε Επιτροπές της Βουλής.
-4. Κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του ο Πρωθυπουργός στην Κεφαλονιά στις 02/08/2022, διαπίστωσε “ιδίοις όμμασι” τις “καθυστερήσεις” στα έργα υποδομής κλπ κάτι που όπως ο ίδιος δήλωσε:
“…Καλούμαστε ακόμα να διορθώσουμε και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα από τον σεισμό του 2014. Θα το πω, το είπατε και εσείς, υπήρξαν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ουσιαστικά ελάχιστα πράγματα έγιναν. Αγωνιζόμαστε για να καλύψουμε κι εδώ το χαμένο έδαφος, αλλά θα χρειαστούμε μια πιο ολιστική προσέγγιση στα ζητήματα…”
Επί αυτών των “καθυστερήσεων” λοιπόν δήλωσε:
-“Η βούλησή μου είναι να συγκροτήσουμε, υπό τον Υφυπουργό Επικρατείας, τον κύριο Τριαντόπουλο -τον οποίο εξάλλου γνωρίζετε καλά γιατί έχετε συνεργαστεί πολύ στενά μαζί του- μια ευέλικτη Επιτροπή που θα ασχοληθεί ειδικά με τα θέματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε και την Περιφέρεια, να επιταχύνουμε μια σειρά από έργα αποκατάστασης, διότι σίγουρα μπορούμε να κινηθούμε πιο γρήγορα και να διορθώσουμε ακόμα ζημιές οι οποίες έρχονται από το παρελθόν».
Αν τα προαναφερόμενα, δια στόματος του Πρωθυπουργού, δεν “άδειασαν” τον Βουλευτή μας…τότε η γλώσσα μας ως Ελληνική, θα έπαυσε να υπάρχει από τις 02/08/2022.