Για δες ποιοι μιλάνε για τα κιλά της Παπαρίζου…

Γράφει ο Θάνος Ιατρόπουλος

 

2005. Μερικούς μήνες πριν η Ελλάδα έχει κερδίσει το Euro στο ποδόσφαιρο. Λίγους μήνες μετά θα πάρει το αντίστοιχο τρόπαιο και στο μπάσκετ.

Και κάπου στο ενδιάμεσο θα έρθει και το κερασάκι στην τούρτα: η Έλενα Παπαρίζου βγαίνει πρώτη στον διαγωνισμό της Eurovision τραγουδώντας το «My Number One», δίνει στην Ελλάδα για πρώτη φορά την πρωτιά στον διαγωνισμό και όλοι οι πανηγυρτζήδες που την είχαν καταβρεί από εθνική υπερηφάνεια ένα καλοκαίρι πριν, βρίσκουν άλλη μια ευκαιρία να βγουν στους δρόμους.

Η Έλενα Παπαρίζου δε γίνεται αληθινή θεά στις συνειδήσεις όλων αυτών. Εντάξει, φυσικά απόλυτα δικαιολογημένα: η Παπαρίζου είναι σήμερα γυναικάρα που βρίσκεται στα 39 της. Μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς πόσο όμορφη ήταν τότε στα 24 της. Βέβαια με αυτή την… διαχρονικότητα της ομορφιάς της δεν συμφωνούν όλοι. Το πανηγύρι κακοήθειας και κακίας που έγινε στο Twitter τις προάλλες είναι ενδεικτικό.

Η Παπαρίζου τραγούδησε στο πρόσφατο διαγωνισμό της Eurovision εκ νέου το «My Number One». Κάποιοι (για την ακρίβεια, οι ακομπλεξάριστοι) παρατηρήσαμε ότι παραμένει κουκλάρα.

Κάποιοι άλλοι παρατήρησαν πως έχει πάρει ορισμένα κιλά σε σχέση με το τότε. Μεγάλο αμάρτημα, κυρίες και κύριοι! Είσαι η Παπαρίζου και τολμάς στα 39 σου να μην είσαι όσο λαμπάδα ήσουν στα 24 σου; Ο κανιβαλισμός σου αξίζει. Και έτσι, αυτή η μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που τη βρίσκει να κανιβαλίζει με κάθε ευκαιρία έστησε το τοξικό της φεστιβάλ στο Twitter.


Φυσικά, το γεγονός ότι η Έλενα Παπαρίζου παρά τα περιττά κιλά της είναι μια τύπισσα που παραμένει τόσο όμορφη, που αν γυρνούσε έστω να κοιτάξει τυχαία έναν εκ των Ελληναράδων που την χλεύασαν στο διαδίκτυο, αυτός θα το έγραφε μέχρι και στον τάφο του, είναι απλά μια λεπτομέρεια. Καταδεικνύει απλά την υποκρισία που διακατέχει τον ρατσισμό και τα κοινωνικά στίγματα. Διότι κατά τα άλλα, η ουσία βρίσκεται σε ένα άλλο σημείο: ακόμα και αν η Παπαρίζου δεν βλεπόταν (πράγμα που, ας το ξαναπούμε, δεν ισχύει) ποιοι διάολο είναι όλοι αυτοί οι μάγκες που νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να στήνουν λαϊκά δικαστήρια για τα περιττά κιλά ενός ανθρώπου;

Κάποια στιγμή πρέπει να ξεμπερδεύουμε με όλους τους ρατσισμούς. Απέχουμε πολύ από εκείνη την ημέρα: το γεγονός ότι ορισμένοι αντιλαμβάνονται ως αυτονόητο δικαίωμα τη χλεύη σε κάποια που έχει κάτι λίγα κιλά παραπάνω φανερώνει πόσο πίσω ήμαστε. Η Παπαρίζου φυσικά δεν είναι το αληθινό πρόβλημα της υπόθεσης: η ίδια δεν ασχολείται καν με όλους αυτούς. Όμως όλοι αυτοί οι τύποι έχουν καταστρέψει ψυχολογικά κόσμο και κοσμάκη, έχουν δημιουργήσει άπειρες ανασφάλειες και αχρείαστες ντροπές σε τόσους και τόσους ανθρώπους. Κάποια στιγμή πρέπει να τους κοπεί ο βήχας.

Στην τελική, για να ξέρουμε και τι λέμε, 15 χρόνια μετά το «My Number One», εκείνοι έχουν την ίδια όψη; Δεν έχουν πάρει κιλά; Δεν έχουν βγάλει κοιλίτσες; Ελάτε τώρα, στην Ελλάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας πανευρωπαϊκά ζούμε. Εντάξει, υπάρχει και ο άλλος ρατσισμός: μερικά κιλάκια παραπάνω για τον άντρα δεν σημαίνουν τίποτα, η γυναίκα που πρέπει να είναι αψεγάδιαστη ωστόσο δεν το δικαιούται… Σιγά ρε Next top models όλοι…

Πηγή: menshouse.gr