«Για όποιον γνωρίζει ελληνικά»: Το σχόλιο Χατζηνικολάου για την απαλλαγή Βαξεβάνη που έγινε viral

Στην απαλλακτική πρόταση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε μέσα από την εκπομπή του στον Real FM και ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σχολίασε την πρόταση της Εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου η οποία ζητά την απαλλαγή του για την υπόθεση της Novartis.

Με μία ανάρτηση στο Twitter, ο εκδότης του Documento έκανε λόγο για «στημένη δίωξη», τονίζοντας ότι δεν υπήρξε κανένα στοιχείο ενοχής τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους δημοσιογράφους ή εκδότες, καθώς η απαλλακτική πρόταση αφορά και τον εκδότη, Γιάννη Φιλιππάκη και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Τράκα.

Στην απαλλακτική πρόταση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε μέσα από την εκπομπή του στον Real FM και ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, την χαρακτήρισε (σ.σ την πρόταση) ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στον χώρο της δημοσιογραφίας, ενώ τόνισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα που η βαριά σκιά του σκανδάλου αυτού δεν θα πέσει πάνω στον δημοσιογραφικό χώρο.

Μάλιστα ο Νίκος Χατζηνικολάου τόνισε πως πάντα πίστευε πως είναι αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης, λύνοντας έτσι την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί όταν ο πρώτος είχε ευχηθεί στον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento «να αποδειχθεί ότι είναι αθώος», καθώς όπως εξήγησε ο Νίκος Χατζηνικολάου, «είπα ότι εύχομαι ολόψυχα να αποδειχθεί η αθωότητα τους, που σημαίνει ότι πίστευα και πιστεύω σε αυτήν».

«Τώρα στην υπόθεση της Novartis, έχουμε και μια θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα θετική και για τον χώρο της δημοσιογραφίας, μιλώ για την εισαγγελική πρόταση απαλλαγής, την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τους εκδότες και δημοσιογράφους των οποίων τα ονόματα είχαν εμπλακεί στην ιστορία αυτή. Απαλλακτική λοιπόν η εισαγγελική πρόταση για τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη της εφημερίδας Documento για τη Γιάννα Παπαδάκου, τον Αλέξη Τάρκα, όλους τους δημοσιογράφους και εκδότες που είχαν εμπλακεί τα ονόματα τους στην υπόθεση αυτή. Η εισαγγελία προτείνει να απαλλαγούν και να μην υπάρξει η παραπομπή τους. Και θα επαναλάβω επειδή είχα ολόψυχα ευχηθεί να αποδειχθεί η αθωότητα τους: όταν σε κάποιον ο οποίος κατηγορείται, εύχεσαι ολόψυχα να να αποδειχθεί η αθωότητα του, σημαίνει ότι πιστεύεις σε αυτήν, τουλάχιστον για όποιον γνωρίζει ελληνικά δεν μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο το να εύχεσαι ολόψυχα να αποδειχθεί η αθωότητα κάποιου. Και όχι όπως έγραψε συνάδελφος «να αποδειχθεί ότι είσαι αθώος». Δεν είπα αυτό. Είπα να αποδειχθεί η αθωότητα τους, ότι εύχομαι ολόψυχα, που σημαίνει ότι πίστευα και πιστεύω σε αυτήν. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η βαριά σκιά του σκανδάλου αυτού δεν θα πέσει πάνω στον δημοσιογραφικό χώρο», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Πηγή: instanews.gr