Για την Υγεία μας!

Κύριε δήμαρχε, κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, δυστυχώς επανερχόμαστε όπως είχαμε δηλώσει στο σημαντικότατο για τον τόπο μας πρόβλημα των ελλείψεων στις δομές υγείας.

Παρατηρώντας το τελευταίο διάστημα από μαρτυρίες πολιτών και από καταγγελίες φορέων να εντείνεται το πρόβλημα με την υποστελέχωση στην υγεία στο νησί μας (Ν.Ν.Αργοστολίου, Ματζαβινάτειο, Κ.Υ.Σάμης, Αγροτικά Ιατρεία) συμφωνούμε στο αίτημα της ΛΑ.ΣΥ. για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την ΥΓΕΙΑ.

Το συμβούλιο αυτό διά στόματος του προέδρου του δ.σ. το είχατε υποσχεθεί στον κεφαλλονίτικο λαό όταν πάλι είχε προκύψει θέμα με τον δανεισμό κρεβατιών εντατικής μονάδας, όμως μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε. ΓΙΑΤΙ;

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό,την επικείμενη μετακίνηση του οπλίτη-γιατρού από το αγροτικό ιατρείο Βασιλικάδων στο νοσοκομείο του Αργοστολίου επισημαίνουμε στους κατοίκους της επαρχίας της Σάμης ότι επανέρχεται πιο δυνατός ο κίνδυνος διακοπτόμενης λειτουργίας του Κ.Υ.Σάμης λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού για την εκτέλεση των εφημεριών.

Δηλώνουμε ότι παρακολουθώντας τις εξελίξεις οι κάτοικοι της επαρχίας της Σάμης θα βρισκόμαστε στο μετερίζι του αγώνα για την απρόσκοπτη και πληρέστερη λειτουργία του κέντρου υγείας και των άλλων δομών υγείας του νησιού.

Είμαστε ενάντιοι στα συμφέροντα που εποφθαλμιούν τη διαχείριση της υγείας μας με στόχο την κερδοσκοπία.

Απαιτούμε από σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο να τοποθετηθεί επιτέλους καθαρά με σαφή προσανατολισμό για δημόσια και δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου που δικαιούμαστε όλοι οι πολύπαθοι πολίτες τούτης της χώρας.

 Όχι με λόγια πλέον αλλά με πρωτοβουλίες μιας και ετούτες είναι οι κρισιμότατες στιγμές για τον τόπο όπου χρειάζεται να αποδεικνύουμε αυτό που δηλώνουμε!

Για τον ίδιο λόγο προτείνουμε στα τοπικά συμβούλια κοινοτήτων των περιοχών Σάμης, Πυλάρου και Ερίσσου να συγκληθούν άμεσα με θέμα την πρόταση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για την υγεία στο νησί και να δημοσιοποιήσουν τις αποφάσεις τους.

Προτείνουμε στην κεφαλλονίτισσα και στον κεφαλλονίτη όπου και αν βρίσκονται,  το πεδίο κρίσης και σύγκρισης όσων μας πλησιάσουν ενόψει εκλογών να είναι οι προτάσεις τους στα προβλήματα (Υγεία-Σχολικά κτήρια-Υποδομές-Περιβάλον κ.α.).

Το απαιτούν οι καιροί τα κριτήριά μας να είναι πολύ αυστηρά!

Μην δίνουμε το δικαίωμα σε τυχάρπαστους  εραστές της καρέκλας υποθηκεύοντας τις ζωές μας και των παιδιών μας για άλλη μια τετραετία να καθιερώνονται και να νομιμοποιούν τους σκοτεινούς τους στόχους.

Με βαθειά αγανάκτηση και απόφαση για αγώνα!

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ