Τα σχολεία ετοιμάζονται να λειτουργήσουν με υποχρεωτική χρήση μάσκας και αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω του κορονοϊού και στο θέμα αναφέρθηκε καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο τονίζοντας πως οι οδηγίες είναι να μην φοράει ποτέ μάσκα παιδί κάτω των 3 ετών, ενώ τα παιδιά που έχουν άσθμα θα είναι πολύ χειρότερα αν κολλήσουν τον ιό. «Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον την ασπίδα προσώπου» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γιαμαρέλου.

«Τον Ιούνιο είχαμε μόλις τρία κρούσματα κορονοϊού σε 17.000 παιδιά» σημείωσε η Ελένη Γιαμαρέλλου, προσθέτοντας πως τα μικρά παιδιά –έως την γ’ δημοτικού- θα κάνουν και διαλείμματα μάσκας μέσα στην τάξη, με την επίβλεψη του δασκάλου.

«Σιγά σιγά θα τα πετύχουμε όλα. Θέλει υπομονή και εμπιστοσύνη στα παιδιά» συμπλήρωσε.

Εκφράζοντας την πλευρά που επιμένει να μην φορούν τα παιδιά μάσκες μέσα στις τάξεις, η Ελένη Αβραμοπούλου, μητέρα ενός παιδιού 9,5 ετών σημείωσε πως τα μικρά παιδιά δεν θα μπορούν να συνεργαστούν με τους δασκάλους τους.

«Δεν υπάρχουν καλύτεροι συνεργάτες από τα μικρά παιδιά, αρκεί να τα μάθουν οι εκπαιδευτικοί» απάντησε η κυρία Γιαμαρέλλου.

Αν αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, σημείωσε πως είναι πιθανό και πως θα πρέπει όσοι επιστρέφουν από τα νησιά με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας θα πρέπει να κάνουν τεστ και να παραμένουν για μερικές ημέρες στο σπίτι τους.