Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλοι έχουμε γίνει γνώστες, είτε μέσω επίσημων δηλώσεων είτε μέσω «διαρροών», της επιθυμίας σημαντικών πολιτικών προσώπων να διεκδικήσουν την δημαρχία Αργοστολίου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Τα πρόσωπα αυτά προφανώς αφουγκράζονται την βούληση της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας, οι οποίοι δεν επιθυμούν να παραμείνει στην εξουσία, για ακόμα πέντε έτη, η δημοτική αρχή Μιχαλάτου του ελάχιστου έργου και παράλληλα εναντιώνονται στην συγκέντρωση της πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής εξουσίας στα χέρια ενός προσώπου. Φοβάμαι όμως ότι η αυτόνομη κάθοδος του καθενός και η δημιουργία ξεχωριστής παράταξης, είναι πιθανό να οδηγήσει σε αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, με δεδομένο ότι όλοι ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο.

Με την παρούσα θα ήθελα να τους καλέσω να προσπαθήσουν να γεφυρώσουν τις όποιες διαφορές τους, να καθυποτάξουν τις θεμιτές φιλοδοξίες τους και να αναζητήσουν αυτά που τους ενώνουν, αναπτύσσοντας το κοινό όραμα τους για το Δήμο Αργοστολίου, μέσα από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα βελτιώσει την καθημερινότητα όλων μας. Η κοινή κάθοδος τους στον εκλογικό στίβο με βεβαιότητα θα επιφέρει την αλλαγή στην δημοτική αρχή, που έχει τόσο πολύ ανάγκη ο τόπος μας. Αντιλαμβάνομαι ότι το πρόσωπο του αρχηγού έχει μεγάλη σημασία, ακόμα όμως μεγαλύτερη έχει η ομάδα που τον πλαισιώνει. Άλλωστε η διοίκηση του Δήμου στη λογική του «ενός ανδρός αρχή» έχει αποτύχει παταγωδώς, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την δημοτική αρχή Μιχαλάτου.

Γνωρίζοντας την αγάπη τους για τον τόπο πιστεύω ότι μπορούν να «συλλειτουργήσουν» και δημιουργώντας μία μεγάλη παράταξη να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας. Ακόμα όμως και αν δεν καταφέρουν να βρουν κοινή συνισταμένη για να ενώσουν τις δυνάμεις τους, καθώς, όντως, είναι πολλές φορές δύσκολη η άμβλυνση των διαφορών, φρονώ ότι μπορούν να συμφωνήσουν πως όλοι θα στηρίξουν όποιον, εξ’ αυτών, επιλέξουν οι συμπολίτες μας να «συγκρουσθεί» με τον κο Μιχαλάτο στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Με εκτίμηση
Γιάννης Λυκούδης
Δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου

Προηγούμενο άρθροΣυντάξεις: Αυτές είναι οι τελικές αυξήσεις το 2023 [πίνακες]
Επόμενο άρθροΟ Αγαθάγγελος Γεωργακάτος μέλος της κριτικής επιτροπής του διεθνούς διαγωνισμού Χορωδιών της Interculture (εικόνες)