Γιάννης Θεοτοκάτος: Ο καλλιτέχνης “Σίσυφος” της παραλίας του Πόρου Κεφαλονιάς! (εικόνες)

Γιάννης Θεοτοκάτος: Ο καλλιτέχνης “Σίσυφος” της παραλίας του Πόρου Κεφαλονιάς!
Αν θυμάστε πέρισυ σας είχα πρώτο-παρουσιάσει τον καλλιτέχνη και χειμερινό κολυμβητή της Παραλίας Τρύπες του Πόρου Κεφαλονιάς Γιάννη Θεοτοκάτο ο όποιος προκειμένου να προσφέρει στον τόπο μας δημιουργούσε έργα τέχνης στην άκρη της παραλίας!
Τα δημιουργήματα του Γιάννη Θεοτοκάτο έγιναν από τότε και ειδικά το καλοκαίρι που μας πέρασε τόπος έλξης τουριστικών και άλλων επισκεπτών καθώς η φήμη τους και η δημοσιότητα που πήραν από τα Κεφαλονίτικα και Αγγλόφωνα τοπικά ΜΜΕ προσέλκυσαν κόσμο εκεί που τα θαύμαζε!
Σήμερα όμως που τον επισκέφθηκα ο Γιάννης Θεοτοκάτος μου έδειξε την ζημιά που προκάλεσε η κακοκαιρία στα έργα τέχνης του! Μου είπε ακόμα πως νιώθει σαν τον μυθικό Έλληνα Σίσυφο ο οποίος καταδικάστηκε να κουβαλάει καθημερινά ένα βράχο στην κορυφή ενός λόφου μόνο που φτάνοντας στην κορυφή ο βράχος ξανακυλούσε κάτω αναγκάζοντας τον ανεβάσει ξανά!
Ο Ποριωτής δημιουργός της Ιταλικής εμπνεύσεως “Arte Povere” ή την επονομαζόμενη “Φτωχή Τέχνη” (όπου φτιάχνει κάνεις τέχνη με ότι βρίσκεις) Γιάννης Θεοτοκάτος όμως δεν πτοείται και υπόσχεται με χαρά να χτίσει ξανά ότι η φύση γκρέμισε!
Σπύρος Καγκάδης

https://www.facebook.com/spiros.kagadis/posts/10227059712016023