Γιώργος Καραϊβάζ : Τα μοιραία λάθη των δολοφόνων – Διασταυρώθηκαν με περιπολικό

«Mάχη» με τον χρόνο για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, δίνουν οι αστυνομικές Αρχές. Με «όπλο» τις εικόνες ντοκουμέντο των δύο εκτελεστών, που έχουν στα χέρια τους, προσδοκούν ότι θα φτάσουν στα ίχνη αρχικά των δολοφόνων, και στη συνέχεια πιθανώς του ηθικού αυτουργού, αφού όλο και περισσότερο δείχνει να κερδίζει έδαφος το σενάριο για συμβόλαιο θανάτου.

Τα βίντεο από κυκλώματα ασφαλείας που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, δείχνουν τους δύο δράστες να κινούνται με το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού, κοντά στο σημείο της δολοφονίας, στον Άλιμο, λίγα λεπτά πριν το στυγερό έγκλημα.

«Εμπόδιο» στην έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ, τα δεκάδες ανεξιχνίαστα «συμβόλαια θανάτου»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αξιωματικοί της αστυνομίας κάνουν έρευνες σε καταστήματα και ξενοδοχεία, αναζητώντας στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δύο δραστών.

Στο επίκεντρο των ερευνών, βρίσκονται και οι αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας, αλλά και στα χερσαία σύνορα, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς το βασικότερο σενάριο που εξετάζουν είναι οι δύο δράστες να ήταν πληρωμένοι εκτελεστές από το εξωτερικό. Με αυτό το σκεπτικό, ερευνούν και τις αναχωρήσεις μετά το έγκλημα, πιθανολογώντας ότι οι δράστες ίσως κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα.

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετάδωσε το Star, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία των καταθέσεων, με τους τρεις αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ να έχουν καταθέσει, ενώ αναμένεται να καταθέσουν ή έχουν ήδη καταθέσει και άνθρωποι που μένουν στη γειτονιά του δολοφονηθέντα δημοσιογράφου οι οποίοι εκείνη τη μοιραία στιγμή ήταν στα μπαλκόνια τους ή στον δρόμο και περπατούσαν. Ο δικηγόρος του άτυχου δημοσιογράφου έχει κληθεί να δώσει στοιχεία για όλες τις υποθέσεις που τυχόν είχε το θύμα και μέρα με την ημέρα προσκομίζει τα στοιχεία στις αρχές.

Τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχει ο ενδεδειγμένος σεβασμός στο πένθος και τις ασύλληπτα δύσκολες ώρες που διάγουν, θα κληθούν να καταθέσουν η σύζυγος και ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ. Ενδεχομένως τα όσα θα πει η οικογένεια να διαλευκάνουν και το αν το τελευταίο διάστημα ο δημοσιογράφος δεχόταν κάποιες απειλές ή είχε εκφράσει ανησυχίες για τυχόν επίθεση σε βάρος του.

Τα στοιχεία που εξετάζει η ασφάλεια

Όπως φαίνεται, τόσο από τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων όσο και από το βίντεο ντοκουμέντο, ο συνοδηγός στη μηχανή μικρού κυβισμού ήταν πιθανότατα αυτός που εκτέλεσε τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με όσα έχουν στα χέρια τους μέχρι τώρα οι αρχές αλλά και όσα έχουν πει αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός φορούσε κράνος και είχε καλυμμένα χαρακτηριστικά, όμως, ο συνοδηγός δεν φορούσε κράνος.

Φορούσε, όμως, μαύρα και φαίνεται να έφερε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Σε ένα από τα καρέ από το βίντεο – ντοκουμέντο, όπου έχει επικεντρωθεί η ανάλυση των ειδικών, φαίνεται να κρατάει ένα μαύρο αντικείμενο το οποίο εξείχε.

Πιθανότατα να πρόκειται για το όπλο το οποίο σκότωσε τον Γιώργο Καραϊβάζ. Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί της ασφάλειας έχουν χωριστεί σε επτά διαφορετικές ομάδες και εξετάζουν όλα τα δεδομένα έτσι ώστε να φτάσουν στη σύλληψη των δραστών.

Τα λάθη των δραστών

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι οι δολοφόνοι φαίνονται να είναι επαγγελματίες εκτελεστές έκαναν κάποια λάθη, τα οποία μένει να δούμε αν τελικά θα τους στοιχίσουν.

Ένα μοιραίο λάθος είναι ότι δείχνουν πολύ μεγάλη έπαρση. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στις αρχές μιλούν για δράστες με μεγάλη έπαρση και αρχηγική τάση. Αξιωματικοί των αρχών μιλούν για κάποιους εντολείς που προβαίνουν σε προσπάθεια ανέλιξης στην ιεραρχία, με τον συγκεκριμένο τρόπο, ωστόσο δεν έχουν σκεφτεί τις συνέπειες, όπως για παράδειγμα την ανταπόδοση πυρών.

Παράλληλα έχουν έρθει αντιμέτωποι με όλη την Ελληνική Αστυνομία, έχουν διεγείρει τα αντανακλαστικά ενός ευρέως πολιτικού φάσματος σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Επίσης, ενδεχομένως να έχουν έρθει οι ίδιοι αντιμέτωποι με άλλα μέλη της Greek Mafia που ενδεχομένως δεν ήθελαν να συγκεντρώσουν τέτοιου είδους φώτα της δημοσιότητας στην επιφάνεια.

Οι δράστες διασταυρώθηκαν με περιπολικό!

Μάλιστα, αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι δράστες μερικά λεπτά πριν προχωρήσουν στη δολοφονία του δημοσιογράφου, είδαν ένα περιπολικό να περνάει ακριβώς μπροστά από τη μηχανή μικρού κυβισμού με την οποία μετακινούνταν.

Αυτό δεν τους απέτρεψε καθόλου από το να προχωρήσουν στην εκτέλεση του σχεδίου τους και να σκοτώσουν τον δημοσιογράφου μέρα – μεσημέρι στον Άλιμο, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του.

Το γεγονός αυτό, κι η πρακτική που ακολούθησαν, ενισχύει την πεποίθηση πως επρόκειτο για στυγνούς επαγγελματίες – δολοφόνους, που είχαν μοναδική αποστολή το να διεκπεραιώσουν το συμβόλαιο θανάτου.

Από «κόσκινο» οι δράστες

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στο επίκεντρο των ερευνών αναμένεται να βρεθούν κυρίως τα ξενοδοχεία στα νότια προάστια, γύρω δηλαδή από την περιοχή όπου διέμενε ο δημοσιογράφος με την οικογένειά του. Παράλληλα, αναζητούν πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη ενοικίαση διαμερισμάτων, καθώς θεωρούν πιθανό το σενάριο οι εκτελεστές να μίσθωσαν για σύντομο χρονικό διάστημα κάποιο διαμέρισμα χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί ερευνούν τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μηχανών, εκτιμώντας ότι οι δράστες ενδέχεται να είχαν νοικιάσει το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν την ημέρα της δολοφονίας. Δηλαδή, οι αξιωματικοί της αστυνομίας που έχουν αναλάβει την έρευνα, θεωρούν πιθανόν η μηχανή, χαμηλού κυβισμού, να μην ήταν κλεμμένη και με παραποιημένη πινακίδα, αλλά νοικιασμένη. Σημειώνεται ότι το μηχανάκι δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Πολύ σημαντικό στοιχείο θεωρείται και το από που έχουν αγοραστεί τα ρούχα που φοράνε οι δράστες. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνηθίζεται οι δράστες τέτοιων επιθέσεων, εφόσον είναι από το εξωτερικό, να αγοράζουν τα ρούχα που φορούν στην επίθεση από τον τόπο του εγκλήματος.

Αυτό συμβαίνει προκειμένου να μην πέσουν σε κάποιον έλεγχο και υποψιασθούν οι αστυνομικοί ότι κάτι δεν πάει καλά.

Έτσι λοιπόν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας θα «σαρωθούν» στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ξεκινήσει το «σαφάρι» σε καταστήματα της Αθήνας – ειδικότερα αυτά με στρατιωτικά είδη-, ώστε να βρεθεί το μαγαζί που θα μπορούσαν να έχουν αγοράσει τα ρούχα.

Εφόσον τα ρούχα έχουν αγοραστεί από μαγαζί της Αθήνας οι αστυνομικοί θα βοηθηθούν πολύ, αφού η λογική λέει ότι κατά τη διάρκεια των αγορών δεν θα φορούν κράνη και άλλα προστατευτικά προσώπου και έτσι ίσως αποκτήσουν εικόνα των προσώπων των δραστών.

Πηγή: aftodioikisi.gr