Γιώργος Τσατραφύλλιας: Βελτιώνεται ο καιρός… Πάσχα στην πόλη με ηλιοφάνεια, και ίσως και 30άρια…Περαστικά μας!

Τα μεγάλα διαστήματα με ήλιο ,η Σαχαριανή σκόνη, οι ήρεμες θάλασσες  και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Πιο αναλυτικά:

Κυριακή των Βαΐων: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και γρήγορη βελτίωση. Βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ με τάση εξασθένισης. Η  μέγιστη  θερμοκρασία θα αγγίξει τους 18-20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και  τους 21 με 23 βαθμούς στα νησιά.

Μ.Δευτέρα : Ηλιοφάνεια. Βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ στο νότιο-ανατολικό Αιγαίο με γρήγορη εξασθένιση. Η θερμοκρασία σε άνοδο ,θα φτάσει τους 22-23 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Μ.Τρίτη – Μ.Τετάρτη – Μ.Πέμπτη : Μεγάλα διαστήματα με ήλιο, περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 26 βαθμούς τις θερμές ώρες της ημέρας , ενώ από την Μ. Τετάρτη αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση της Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι νοτιάδες θα αγγίξουν τα 6 μποφόρ στα πελάγη.

Μ. Παρασκευή- Μ. Σάββατο- Κυριακή του Πάσχα: Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος δεν αποκλείεται στη νότια Ελλάδα να φλερτάρει ακόμα και με τους 29 – 30 βαθμούς .

Πηγή: https://tsatrafyllias.blogspot.com/