Γραμμή Πάτρα-Σαμη-Ιθακη: “το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια”

Τελικά…η παροιμία: “το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια”…επαληθεύεται για άλλη μια φορά εις βάρος ενός ολόκληρου νησιού και των κατοίκων του που πλέον από σήμερα μένουν με 3 μόνο δρομολόγια την εβδομάδα από και προς Αστακό με το πλοίο “ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ” που πραγματικά δεν έχει αφήσει ποτέ το νησί μας ακάλυπτο χειμώνα-καλοκαίρι…!!!
“Τις πταίει” …για τη σημερινή “κατάντια” και το συγκοινωνιακό αποκλεισμό του νησιού μας…όλοι μας ξέρουμε…!!!
Και μην τα ρίχνουμε στους εφοπλιστές οι οποίοι πολύ σωστά πράττουν και κοιτούν το συμφέρον τους…!!!
Φταίνε αυτοί που εμπαίζουν το λαό της Ιθάκης και συνεχίζουν ακόμη και τώρα μετά τη διακοπή της συγκοινωνίας μας με την Πάτρα, μια ζωτικής σημασίας σύνδεση με το νησί μας…να το κάνουν…!!!
Εμείς ξέρουμε και την αλήθεια και φυσικά και τη διαδικασία που απαιτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την επιδότηση μιας ακτοπλοϊκής γραμμής, γιατί δουλέψαμε γι’αυτό πολύ πρωτύτερα με αγωνιστικότητα και σθένος για το νησί μας, με σημαία πάντα το δίκιο του νησιού μας, αλλά και την αλήθεια…!!!
Η όποια διαδικασία λοιπόν επιδότησης ακτοπλοϊκής σύνδεσης ενός νησιού, προϋποθέτει κάποιες συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες , δημοπράτησης και φυσικά ανοιχτό , διεθνές διαγωνισμό…!!!
Όσοι λοιπόν υπόχρεοι, ασχολούνται με το θέμα αυτό, δεν ήξεραν όλη αυτή τη διαδικασία που υποχρεούται το Υπουργείο Ναυτιλίας να προβεί…???
Ή κάνουν ότι δεν ήξεραν…?????
Είπαμε παιδιά…πέρα από την “πασαρέλα” υπάρχει η ουσία του προβλήματος και φυσικά η σωστή διεκδίκησή του…!!!
Η ανάληψη της ευθύνης του αποτελέσματος, έστω και τώρα θα ήταν…αν μη τι άλλο…μια έντιμη πράξη…!!!
Γιατί ο λαός της Ιθάκης, πλέον μετά από αυτή τη συνέπεια, έχει…μνήμη…!!!

Σμαράγδα Σαρδελή