Γρηγόρης Τάσιος: Μετά τον Μάιο θα χαθεί και ο Ιούνιος, τουλάχιστον έως το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος

Στην εκπομπή “Αντιπαραθέσεις” του Blue Sky και τον Κώστα Χαρδαβέλλα μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος και αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση του τουρισμού, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και στις εκτιμήσεις των ξενοδόχων για την πορεία της φετινής σεζόν.

“Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά μόνο 2.000 ξενοδοχεία από τα 10.000 που υπάρχουν πανελλαδικά, διότι δεν έχουμε κρατήσεις. Η αγωνία μας κινείται σε δύο δρόμους: Στα επιδημιολογικά δεδομένα και στην ανοσία των εμβολιασμών. Πρέπει να πετύχουμε και στα δύο, για να είμαστε “πράσινοι” στον χάρτη”, τόνισε χαρακτηριστικά, “ώστε να έχουμε αφίξεις”.

Εκτίμησε δε, ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό, μετά τον Μάιο θα χαθεί και ο Ιούνιος, τουλάχιστον έως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα αναμένεται να επαναλειτουργήσει το σύνολο των καταλυμάτων για τη σεζόν, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο θα είναι τετράμηνης διάρκειας, δηλαδή από Ιούλιο μέχρι Οκτώβριο.

Ο επικεφαλής της ΠΟΞ ρωτήθηκε για το πρόβλημα που προέκυψε στα χερσαία σύνορα, όπου όλοι οι επισκέπτες ανεξαιρέτως εάν διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και αρνητικό τεστ PCR, υποβάλλονται εκ νέου σε rapid test, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές τα Σαββατοκύριακα και σημείωσε: “Προκαλείται αναστάτωση και δυσφήμιση του προορισμού στα ΜΜΕ των βαλκανικών χωρών. Θέλουμε καλύτερη επιχειρησιακή διαχείριση, δειγματοληπτικούς ελέγχους σε τουρίστες από χώρες προέλευσης με επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα και οι ροές να προχωρούν πιο γρήγορα, για να μην έχουμε ακυρώσεις”

Πηγή: tornosnews.gr