Γυναίκα εκπαιδευτικός στην Κεφαλονιά καταγγέλει: Δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες μεταξύ ανδρών και γυναικών στην ανάληψη θέσεων ευθύνης

Με αφορμή πρόσφατη (01-07-20) ανακοίνωση της ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς- Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, στον τοπικό τύπο, ως γυναίκα και στέλεχος εκπαίδευσης, τοποθετούμαι δημόσια στα εξής:

1)Η  αφαίρεση των μηνών της επαπειλούμενης κύησης από το χρόνο διδακτικής υπηρεσίας αποστερεί τις συναδέλφους μας  από το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών ανδρών και γυναικών στην ανάληψη θέσεων ευθύνης και γενικά στην επαγγελματική τους εξέλιξη. Αντίκειται, επίσης, στους νόμους και στο κοινό αίσθημα, που επιτάσσει την προστασία της μητρότητας. Πρέπει, λοιπόν, ο νόμος να χαρακτηρίζει ξεκάθαρα την παραπάνω άδεια ως άδεια μητρότητας, διευκολύνοντας τα όργανα που παίρνουν τις σχετικές αποφάσεις.

2)Η  κατάρτιση του νέου προσωρινού αξιολογικού πίνακα νηπιαγωγών στην περιφέρειά μας, μετά την αφαίρεση πέντε μηνών από τη διδακτική  υπηρεσία  της Συντονίστριας Νηπιαγωγών του 2ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ιονίων Νήσων, κ. Μαρίας Βλάχου, για τον παραπάνω λόγο, καθώς και ο τρόπος που έγινε –δύο σχεδόν χρόνια μετά την επιλογή μας και εν αναμονή των νέων κρίσεων- με ανησυχεί και με προβληματίζει.

Τέλος, εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην κ. Βλάχου, συνάδερφο εκπαιδευτικό και συνεργάτη στο 2ο ΠΕ.Κ.Ε..Σ., η οποία, παρόλο που βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση λόγω των  παραπάνω εξελίξεων, συνέχισε και συνεχίζει με  αφοσίωση,  ευσυνειδησία και  υψηλό αίσθημα ευθύνης να παρέχει την υποστήριξή της  στους/στις νηπιαγωγούς των νομών Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

Διονυσία Κουμαριώτη

Συντονίστρια Φιλολόγων

και Ο.Σ. του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ.