Με λαμπρότητα τελέσθηκε το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου ε.ε. η μνήμη της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του Νέου Ασκητού στο Ναό του που βρίσκεται επί της οδού Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα.

Ο Ιερό Ναός αυτός είναι σημείο αναφοράς για κάθε Κεφαλλήνα που κατοικεί στην πόλη των Πατρών και τα περίχωρα.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε και ομίλησε ο Θεοφιλεστάτος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρυσάνθος.

Σήμερα, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην οσιακή προσωπικότητα του Αγίου Γερασίμου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους μεγάλους πνευματικούς αγώνες του Αγίου, την παρουσία του και την μεγάλη του προσφορά στην Κεφαλονιά και στην  Ορθόδοξο Εκκλησία, τονίζοντας πως για τους Κεφαλλονίτες το Ιερό και άφθαρτο λείψανο του Αγίου  Γερασίμου είναι ο πολύτιμος θησαυρός τους. Τέλος, παρακάλεσε να γίνουμε μιμητές του και να βαδίσουμε στα χνάρια του για να αξιωθούμε και εμείς της χαράς του Παραδείσου.

Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ» κ. Τζόγια Καππάτου καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πηγή: https://episkopos-kernitsis.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθρο“Πέτρος και Αγάθη: Ένας πανέμορφος Γάμος στην καρδιά του Φθινοπώρου” (εικόνες)
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η μεταφορά του Σχολείου για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες από τα Περατάτα στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ