Δεν γνωρίζω τη Βικτώρια Αλεξανδράτου προσωπικά – ούτε έχω πάθος με τη Νέα Δημοκρατία. Όπως οι περισσότεροι Έλληνες, έχω ψηφίσει κατά καιρούς τα περισσότερα κόμματα προσπαθώντας απεγνωσμένα να συμβάλλω με την ψήφο μου στο να βγούμε από αυτό το σκοτάδι των τελευταίων δεκαετιών. Φέτος αποφάσισα να ψηφίσω ΠΡΟΣΩΠΑ, αποκλειστικά και μόνο με βάση τη συνείδηση και τη λογική μου, έχοντας κάνει προηγουμένως προσεκτική έρευνα για τους υποψήφιους – ανεξάρτητα (και το τονίζω αυτό!) από το από ποιον πολιτικό χώρο προέρχονται.

Φέτος με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ η ουσία. Κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς.

Η Βικτώρια Αλεξανδράτου μού κίνησε την προσοχή επειδή ΔΕΝ είναι πολιτικός – και έχω μείνει άναυδη από την απίστευτη, άνευ προηγουμένου, επίθεση που έχει δεχτεί αυτή η γυναίκα… ακριβώς γι’αυτόν το λόγο!

Παρακολουθώντας τον λυσσαλέο πόλεμο που υφίσταται τις τελευταίες μέρες, πείθομαι όλο και περισσότερο ότι η υποψήφια βουλευτής έχει τεράστια αξία και κρύβει μεγάλη δύναμη – αλλιώς γιατί να χάνουν τόσον χρόνο και ενέργεια να γράφουν τόσους λίβελλους εναντίον της; Προφανώς χαλάει τη σούπα στο καθεστώς των συμφερόντων. Παραθέτω σύντομα τους λόγους πως κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα:

1) Διάβαζα προχθές κάτι πληρωμένα άρθρα που τη χαρακτήριζαν «άγνωστη εν πολλοίς στο εκλογικό σώμα», «αφανή», «αερομεταφερόμενη» (!) κλπ. Μα είναι λες και γράφτηκαν για να μας πείσουν να ψηφίσουμε υπέρ της! Είναι ίσως το μεγαλύτερο ατού της αυτό, ότι ΔΕΝ ανήκει στην υπάρχουσα πολιτική κοινότητα του Αργοστολίου, σημαίνει (όπως γνωρίζουμε όλοι πολύ, πολύ καλά) ότι ΔΕΝ έχει συμφέροντα οικονομικά στην Κεφαλονιά! Η Βικτώρια δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ προσωπικό συμφέρον με επιχειρήσεις στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αυτό από μόνο του είναι λόγος να την εκτιμούν οι κάτοικοι των δύο νησιών.

2) Η προσωπική άποψη αυτή τη στιγμή: Ο βουλευτής οφείλει να έχει ένα επίπεδο.

Δεν γίνεται να μην έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία, σταδιοδρομία, και αποδεδειγμένες γνώσεις που να τον καθιστούν σοβαρό (και όχι τυχαίο) κριτή των προβλημάτων ώστε να μπορεί να συμβάλλει στην επίλυσή τους. Όταν ζητάμε από κάποιον να μας εκπροσωπήσει, είναι δεδομένο ότι ταυτόχρονα απαιτούμε να είναι άξιος. Να έχει εμπειρία, να γνωρίζει, να μπορεί – και να έχει αποδείξει ότι γνωρίζει και ότι μπορεί.
Δεν ψηφίζουμε για το Δεκαπεντελές εδώ!

3) Με βάση την ψυχρή λογική: Ψηφίζω και κρίνω με βάση το ΕΡΓΟ κάποιου.
Η Ελλάδα έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει (και που δεν αρέσει σε κανέναν από εμάς) με τα μεγάλα λόγια. Έχουμε ακούσει, έχουμε χορτάσει, έχουμε δει τι σημαίνουν μόνο τα λόγια. Εργα θέλουμε!! Ο άνθρωπος κρίνεται από το ΕΡΓΟ του. Μόνο αυτό αποκαλύπτει το χαρακτήρα, την προσωπικότητα, τα πραγματικά του κίνητρα. Δεν μπορείς να θέλεις να λύσεις τα προβλήματα που έχεις με τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες μεθόδους που δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα! Είναι απλό: Αν κρίνουμε ότι αυτά που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι σωστά και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό, ας ξαναψηφίσουμε αυτούς που βρίσκονται ήδη στην εξουσία…

Σήμερα την είδα τυχαία στο νοσοκομείο. Ο κόσμος την αγκάλιαζε. Κι αυτή έσκυβε με ειλικρίνεια πάνω στο πρόβλημα του άλλου με διακριτικότητα και ανθρωπιά. Άκουσε με αγάπη όλα μας τα προβλήματα. Είχε μια απάντηση σε κάθε ερώτηση. Έβλεπες στα μάτια και τις πράξεις της –έμεινε ώρες στο νοσοκομείο, αντίθετα με τους άλλους υποψήφιους που είτε δεν πάτησαν το πόδι τους καθόλου είτε μπήκαν για δύο λεπτά, έσφιξαν χέρια, και έφυγαν– το αληθινό. Το ανθρώπινο. Το ειλικρινές. Που έχει λείψει σε όλους μας.

Δεν είναι ελάττωμα να είσαι γυναίκα. Το αντίθετο. Είναι ευλογία.
Γυναίκα σημαίνει προσφορά.

Βικτώρια, ψηλά το κεφάλι. Σε χρειαζόμαστε. Είμαστε μαζί σου.

Αδαμαντία Μακρή,
Κάτοικος Κεφαλονιάς