Σε απάντηση δημοσιεύματος του εμπειρότατου περιβαλλοντολόγου κ.λ.π. κου Πρέντζα σχετικά με το τι γίνεται στην Κεφαλονιά για την ανακύκλωση ενημερώνουμε:
Η ΕΔΑ-ΚΙ Α.Ε.Ο.Τ.Α. (πρώην Διαδημοτική) από το 2008 έχει σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης για να συλλέγει ανακυκλώσιμα υλικά χαρτί, πλαστικό ,αλουμίνιο.
Από τα απορριμματοφόρα που γίνεται η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών (που παραχωρήθηκαν δωρεάν καθώς και οι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης) εναποτίθονται στο ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντέινερ τα ανακυκλώσιμα υλικά .
Με έξοδα της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης μεταφέρονται στο κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Πάτρα.
Κύριε Πρέντζα, φυσικά και υπάρχουν επίσημα αληθινά στοιχεία για τις ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών που διαβιβάζονται στην Επιχείρηση από το Κέντρο Διαλογής επίσης σας κάνουμε γνωστό ότι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς δεν επιβαρύνονται για την
ανακύκλωση .
Αντίθετα εξοικονομούμε χρήματα διότι τα ανακυκλώσιμα υλικά δεν εναποτίθονται στο ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς .
Απορίας άξιον πως δεν το γνωρίζετε .
Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε χρόνο διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια στα σχολεία και τοποθετούνται στις ακτές μας κάδοι για ανακύκλωση.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι από την ευαισθησία που σας κατέχει σχετικά με την ανακύκλωση και που φυσικά και σεις επιθυμείται στο να παραμείνει η Κεφαλονιά το καθαρότερο Νησί σας απαντάμε μια ώρα αρχύτερα.
Τέλος επειδή τα αναφερόμενά μας δεν χαρακτηρίζονται από αμετροέπεια και κομπορρημοσύνη σας ενημερώνουμε ότι διαθέτουμε γνώσεις , τόλμη και σχεδιασμό που αποδεικνύεται από την ίδρυση της επιχείρησης έως και σήμερα.

Για την ΕΔΑ-ΚΙ Α.Ε.Ο.Τ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΚΚΟΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Προηγούμενο άρθρο“Τσακώνονται” Ρουχωτάς-Γαλιατσάτος για τον …Δήμο Κεφαλονιάς!
Επόμενο άρθρο“Ημερήσιος”: “Ζητείται …σώφρων στο Μέγαρο”