Η απάντηση Ανουσάκη για το χρέος της ΔΕΥΑΚ στο Δήμο και την ανακοίνωση Ρουχωτά

Πραγματικά προβληματίσθηκα αν έπρεπε να ασχοληθώ,  χρονιάρες μέρες,  με μία ακόμα ανακοίνωση  της πλάκας του γνωστού πια “μανιοκατάγγελοντα”  τους πάντες και τα πάντα Βασίλη Ρουχωτά, ο οποίος φαντασιώνεται μόνιμα… “παρανομίες , συνωμοσίες  και σκοτεινές δυνάμεις που δρουν ανάμεσα μας”!!! και τις οποίες ο ίδιος “κατατροπώνει” σε ρόλο τοπικού  “Ζορό”!!!

Απλά και μόνο για την ενημέρωση των δημοτών θα σημειώσω δύο απλές  κουβέντες για την κεφαλοποίηση των υποχρεώσεων  της ΔΕΥΑΚ προς το Δήμο από τους λογαριασμούς του ρεύματος, ένα χρόνιο και σύνθετο γραφειοκρατικό  πρόβλημα  που αφορά όλες τις διοικήσεις της ΔΕΥΑ Κεφαλονιάς από συστάσεως της και έχει προκύψει και σε πολλούς άλλους Δήμους.

  1. Η επιλογή της κεφαλαιοποίησης ήταν μία από τις νόμιμες λύσεις που προτάθηκαν από πολυσέλιδη τεχνική έκθεση ορκωτού λογιστή και την οποία αποδέχθηκε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς (την ψήφισε και τμήμα της αντιπολίτευσης) ενώ η νομιμότητα της επιβεβαιώθηκε και από επίσημη γνωμοδότηση Δικηγόρου – Καθηγητή Πανεπιστημίου . Η προσπάθεια του ¨όλα τα σφάζω, όλα  τα μαχαιρώνω” Βασίλη Ρουχωτά να διαστρέψει το περιεχόμενο της έκθεσης του ορκωτού λογιστή και της γνωμοδότησης του καθηγητή Πανεπιστημίου αποτελεί μία από τις γνωστές αστειότητες του ανωτέρω επί χρόνια  αντιπολιτευόμενου – λαϊκιστή.
  2. Η ΔΕΥΑΚ αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Κεφαλονιάς. στον οποίο ανήκει 100%,  και είναι στην διακριτική του ευχέρεια η ανακεφαλαιοποίησή της. Τα περί δήθεν πληρωμής των δαπανών του ηλεκτρικού ρεύματος δύο φορές από τους δημότες είναι ένας ¨εξυπνακισμός” κι ένα “ευφυολόγημα” του κυρίου Ρουχωτά , ο οποίος είτε δεν μπορεί να αντιληφθεί είτε δεν αντιλαμβάνεται ότι  η εξισορρόπηση και ο εξορθολογισμός των σχέσεων Δήμου – ΔΕΥΑΚ με την αντιμετώπιση του,  επί όλων των διοικήσεων,  σύνθετου προβλήματος των δαπανών του λογαριασμού του ρεύματος αποτελεί μία υπεύθυνη επιλογή προς όφελος και των δύο νομικών προσώπων που δεν είναι “άσχετα ” μεταξύ τους αλλά το ένα αποτελεί περιουσιακό στοιχείο  του άλλου.

Για την ιστορία πάντως πάει πολύ να παριστάνει ο κύριος Ρουχωτάς τον  “Σαβοναρόλα” της Κεφαλονιάς όταν όλοι θυμούνται ότι επί των ημερών του  το Γηροκομείου Ληξουρίου “βούλιαξε στα χρέη”  και ο συγκεκριμένος κύριος  έφυγε έχοντας αφήσει εργαζόμενους και προμηθευτές απλήρωτους ενώ παράλληλα  είναι γνωστό ότι εκκρεμεί για την θητεία του στον πρώην Δήμο Παλλικής δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο “Συκεών- ξενοδοχείου Τυπάλδου” .

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με τα φληναφήματα και τις εμμονές του κυρίου Ρουχωτά καθώς άλλωστε η παράταξη που του κληροδότησε ο Αλέκος Καλαφάτης (“ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ”)  ουσιαστικά δεν υπάρχει πια , όπως φαίνεται από την απόλυτη μοναξιά του στα δημοτικά συμβούλια , ενώ ούτως ή άλλως  και σήμερα “αδειάστηκε” κανονικά αφού η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς (συμπολίτευση και αντιπολίτευση στο μεγαλύτερο μέρος της) αγνόησε επιδεικτικά την έκκληση του “μεγάλου γραφικού” να μην ψηφισθεί η ανακεφαλαιοποίηση της ΔΕΥΑΚ. Προχωράμε και αφήνουμε τους εκλογικά  “τελειωμένους”  να βγάζουν την πολιτική  νοσηρότητα τους χωρίς κανείς να τους παίρνει στα σοβαρά…

 

Νίκος Ανουσάκης

Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ