Η επίσημη τοποθέτηση της τραγουδίστριας, τι ισχυρίζεται η 26χρονη κόρη της και τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Αναστάτωση έχει προκληθεί από το πρωί με την υπόθεση της κόρης της Νατάσας Θεοδωρίδου και το περιβόητο πάρτι που φέρεται να έκανε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να κατηγορείται ότι διέσπειρε τον κορονοϊό. Την αρχική είδηση μετέφερε το OPEN TV ενώ στη συνέχεια τόσο η φοιτήτρια, Χριστιάνα Μπέτα όσο και ο πατέρας της, Τάκης Μπέτας, με ανακοινώσεις τους διέψευσαν κατηγορηματικά ότι έγινε πάρτι και ξεκαθάρισαν ότι η ίδια δεν νοσεί από κορονοϊό. Μάλιστα, η Νατάσα Θεοδωρίδου δήλωσε στην εκπομπή Live News του MEGA πως ουδέποτε η κόρη της θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή κανενός ανθρώπου. «Σας μιλώ ως μητέρα ενός αξιόλογου και αυτόφωτου παιδιού που ουδέποτε θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία κανενός ανθρώπου. Μετά λύπης μου σας διαβεβαιώνω πως οτιδήποτε γράφτηκε σήμερα είναι ανυπόστατο και ψευδές. Εύχομαι όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι καλά στην υγεία τους όπως και το δικό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι απαντά η κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου

Θέση για τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον Τύπο και υποστηρίζουν ότι η κόρη τραγουδίστριαςΝατάσας Θεοδωρίδου, διέσπειρε τον κορονοϊό σε πάρτι στη Θεσσαλονίκη, παίρνει ο δικηγόρος της οικογένειας, Τέλλος Αγαπηνός.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας: 

  • «Η εντολέας μου ουδέποτε διοργάνωσε πάρτι και ουδέποτε διέσπειρε τον ιό COVID-19 σε καλεσμένους της όπως αναληθώς αναφέρεται στο σύνολο του ηλεκτρονικού Τύπου σήμερα.
  • Η εντολέας μου αποτελεί αριστούχο φοιτήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου, όπου βρισκόταν κατά τις αναφερόμενες ημερομηνίες των  υποτιθέμενων δεξιώσεων που της καταλογίζονται.
  • Η εντολέας μου αδίκως κατασυκοφαντείται ότι διέσπειρε τον ιό COVID-19 στη χώρα μας καθότι νόσησε και θεραπεύτηκε από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο ούσα α-συμπωματική από τις αρχές του Μαΐου, ήτοι ένα μήνα πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, την 01/06/2020, Σημειώνεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 289.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 40.883 θάνατοι.
  • Αντιλαμβάνεται κανείς τη σοβαρότητα των συκοφαντιών που εξαπολύονται εις βάρος της εντολέος μου και της οικογενείας της αναφορικά με ένα τόσο ευαίσθητο ιατρικό ζήτημα, το οποίο η ίδια υπέμεινε μόνη της σε μία χώρα που έχει σημειώσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.
  • Η εντολέας μου ουδέποτε παραβίασε τον εγκλεισμό της ούτε βρίσκεται σε ιχνηλάτηση των επαφών της κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ούτε της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβίαση της καραντίνας ούτε έχουν αρχίσει  δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους μετέχοντες του υποτιθέμενου πάρτι. Όλα τα ανωτέρω αποτελούν αποδεδειγμένα ψεύδη, καθότι η εντολέας μου έχει προβεί σε τεστ αντισωμάτων στην Ελλάδα, σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες της επιβεβαίωσαν ότι έχει αντισώματα της ασθένειας από την οποία είχε νοσήσει και είχε θεραπευτεί προ ενός μηνός.
  • Όλες δε οι υποτιθέμενες δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι συγγενικά της πρόσωπα νοσηλεύονται στην εντατική αποτελούν αισχρά ψεύδη και αντιβαίνουν σε κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, καθότι ουδείς επικοινώνησε με την ίδια ή τους συγγενείς της ώστε να τα διασταυρώσει, ως όφειλε.
  • Η εντολέας μου σεβόμενη την ανησυχία του κοινού για το κρίσιμο ζήτημα της διασποράς του ιού COVID-19 και προφυλάσσοντας το κοινό από την διασπορά ψευδών ειδήσεων που ήδη έχουν προκαλέσει πανικό στην κοινότητα της Θεσσαλονίκης αδίκως (τουλάχιστον κατά το βαθμό που την αφορά και την εμπλέκει) ενημερώνει τους συντάκτες δημοσιογράφους για τα ανωτέρω αδιαμφησβήτητα γεγονότα ώστε να πράξουν τα δέοντα αποσύροντας τα αναφερόμενα ανακριβή δημοσιεύματα και αποκαθιστώντας μέσω της παρούσας την αλήθεια, θέτει δε τον εαυτό της στη διάθεσή τους για προσωπική επικοινωνία οιαδήποτε στιγμή. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα καταστεί προφανής ο σκοπός κερδοσκοπίας διά της διασποράς αναληθών γεγονότων, ενώ σημειώνεται ότι η ανωτέρω συμπεριφορά τιμωρείται αυστηρά από το άρθρο 191 του νέου Ποινικού Κώδικα: « Διασπορά ψευδών ειδήσεων» : 1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή».

Τι απαντά ο δικηγόρος του πατέρα της φοιτήτριας

Με μια ανακοίνωση ο δικηγόρος του πατέρα της 26χρονης φοιτήτριαςΕυάγγελος Στ. Ζαμπίτης, τοποθετείται για τα δημοσιεύματα σχετικά με το πάρτι και τη διασπορά κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο δικηγόρος αναφέρει τα εξής:

«Η οικογένεια υποχρεώνεται να προβεί σε μία αποκαταστατική της αλήθειας ανακοίνωση, καθώς σημερινά ( 10.06.2020 ) δημοσιεύματα στον Τύπο και το Διαδίκτυο ήσαν στα κρίσιμα σημεία τους αναληθή.

Εκφράζει καταρχήν την έντονη απαρέσκειά της για το επίπεδο των αρχικών δημοσιευμάτων, τα οποία θα ήσαν παντελώς διαφορετικά (και πιθανότατα δεν θα είχαν γίνει καθόλου) εάν οι συντάκτες τους, τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία και το νόμο, έκαναν μία απλούστατη, στοιχειώδη, διασταύρωση της “είδησης”, η οποία δυστυχώς αναπαρήχθη ακρίτως εν συνεχεία, χωρίς διασταύρωση και πάλι αλλά και με ακόμη περισσότερες στρεβλώσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Η αλήθεια λοιπόν έχει ως εξής: Η φοιτήτρια – κόρη της οικογενείας έφθασε στη Θεσσαλονίκη, στις 02.06.2020 και αμέσως υπεβλήθη σε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Στη συνέχεια, με πρωτοβουλία του πατέρα της, (υπεβλήθη ) και σε δεύτερο, μοριακό, το οποίο βγήκε θετικό, με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο, κατ’ ουσίαν ακίνδυνο παντελώς για μετάδοση, λόγος για τον οποίον ήταν απολύτως ασυμπτωματική. Ο ΕΟΔΥ, στον οποίον αναφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή τα παραπάνω, της συνέστησε 14ήμερη καραντίνα, την οποία τηρεί στο ακέραιο, πληροφορώντας την συγχρόνως πως δεν διατρέχει κίνδυνο να νοσήσει ούτε και να μεταδώσει τη νόσο.

Είναι ψευδές ότι της επεβλήθη οποιοδήποτε πρόστιμο (5.000 ευρώ ή άλλο) ή ότι την επισκέφθηκαν οι ΑρχέςΔεν διοργανώθηκε επίσης κανένα πάρτι ( με 30 μάλιστα καλεσμένους ), ούτε στο σπίτι της στο Πανόραμα, ούτε αλλού και βεβαίως ούτε και στον οικισμό Σταυρονικήτα, όπου σημειωτέον δεν έχει καν σπίτι εκεί η οικογένεια. Σήμερα, μόλις, έγινε γνωστό στην οικογένεια ότι είχε διοργανωθεί ένα πάρτι στο Πανόραμα, στις 31.05.2020, από άγνωστο όμως στην οικογένεια πρόσωπο, και πάντως πριν την έλευση της κόρης τους, στις 02.06.2020, και παρά ταύτα κάποιοι απέδωσαν το πάρτι αυτό, παντελώς ψευδώς, στην κόρη τους.

Είναι ψευδές επίσης πως συγγενικό πρόσωπό της εισήχθη για νοσηλεία σε νοσοκομείο της πόλης, καθώς τα ελάχιστα άτομα με τα οποία ήρθε αυτή σε επαφή, όπως βεβαίως και οι οικείοι της, έχουν υποβληθεί ήδη σε τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν βγει αρνητικά.

Μετά από τα παραπάνω, γίνεται ευχερώς αντιληπτό ότι πρόκειται για μίαν αναληθή είδηση που σπιλώνει βάναυσα και αδίκως συνειδήσεις και υπολήψεις όχι μόνον της ίδιας τη νεαρής φοιτήτριας αλλά και των οικείων της. Η οικογένεια επιφυλάσσεται αυτονόητα για κάθε δικαίωμά της εάν ιδίως δεν υπάρξει άμεση αποκατάσταση».

Η αλήθεια για την υπόθεση της κόρης της τραγουδίστριας

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, όταν μια 25χρονη φοιτήτρια, κόρη γνωστής τραγουδίστριας και επιχειρηματία της πόλης, η οποία είχε νοσήσει από κορονοϊό στο Λονδίνο από τις 5 έως τις 20 Μαΐου και επέστρεψε στην Ελλάδα την 1η Ιουνίου φέρεται να «έσπασε» την καραντίνα και φέρεται να επισκέφθηκε φιλικό σπίτι, όπου παρευρίσκονταν συνολικά 12 άτομα-φίλοι της.

Μετά τη συγκέντρωση και τα 12 άτομα υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού με τα πρώτα επτά να έχουν βγει αρνητικά. Μέσα στην ημέρα αναμένονται και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων πέντε τεστ ενώ ξεκίνησε η ιχνηλάτηση όλων των επαφών τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει διασπορά του ιού. Όπως ανέφερε το Open TV, η νεαρή κοπέλα διέμενε στο Λονδίνο για σπουδές και επέστρεψε οδικώς μέσω Βουλγαρίας. Την 1η Ιουνίου η 25χρονη υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού το οποίο βγήκε αρνητικό ενώ έπειτα από επιμονή του πατέρα της υποβλήθηκε εκ νέου σε τεστ-αυτή την φορά μοριακό το οποίο βγήκε θετικό.

«Δεν υπάρχει διασπορά του ιού στον δήμο μας»

Ωστόσο, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες σε ανοιχτή επικοινωνία βρίσκεται ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κρίνοντας ότι δεν χρειάζεται να επιβληθούν  περιοριστικά μέτρα στην περιοχή. «Παρακολουθούμε την κατάσταση σε ανώτατο επίπεδο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διασπορά του ιού στο δήμο μας. Ιχνηλατούνται οι επαφές των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με το συγκεκριμένο κορίτσι» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, υπενθυμίζοντας την ατομική ευθύνη του καθενος. «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ιός είναι εδώ και είναι σημαντικό να παίρνουμε όλοι τα αναγκαία μέτρα που προβλέπονται». Η φοιτήτρια βρίσκεται πλέον σε καραντίνα, την οποία, όπως υποστηρίζει ο πατέρας της, ουδέποτε «έσπασε».

Την ίδια ώρα μόλις ένας ασθενής σε όλη την Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης από κορονοϊό την Πέμπτη (10.6) σύμφωνα με τον Κέντρο Αναφοράς του ΕΟΔΥ. «Έχουμε έναν τελευταίο ασθενή ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και 30 μέρες και αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Παρασκευή.  Αν δεν γίνει κάποια άλλη εισαγωγή ασθενούς μηδενίσαμε» δήλωσε στο ethnos.gr ο  ο Σίμος Μεταλλίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Α ́ Παθολογική Κλινική, ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ»  Σύμφωνα με τον ίδιο του δεν υπήρξε τις τελευταίες μέρες και ώρες κινητικότητα σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ενώ αναφερόμενος σε διασπορά κρουσμάτων λόγω κορονοϊού σε βίλα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης τόνισε ότι ενδέχεται να πραγματοποιήθηκαν ιδιωτικά τεστ και γι αυτό να μην καταγράφηκαν σε δημόσια νοσοκομεία.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΕργασίες καθαριότητας στην πλατεία των Πουλάτων (pics)
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 11 νέα κρούσματα σε 24 ώρες και κανένας νέος θάνατος