Δεν ξέρω ποιος πρέπει να το ακούσει, αλλά η αξία σου δεν εξαρτάται από κανέναν.
Καλά διαβάζεις! Η ΑΞΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΆΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Ζούμε στην εποχή, όπου ανέκαθεν είναι πιο εύκολο ο ένας να μιλήσει για τον άλλον, παρά για τον ίδιο του τον εαυτό.
    Ο άνθρωπος κατακλύζεται καθημερινώς από ποικίλα συναισθήματα τα οποία δεν είναι πάντα όλα θετικά. Τα περισσότερα αυτά  ίσως και αναπόφευκτα.
Έτσι λοιπόν θα έλεγε κανείς, θωρακίζει την ενέργεια του με το ανάλογο συναίσθημα που θα νοιώσει (θετικό ή αρνητικό) έχοντας ως αποτέλεσμα κατά πάσα πιθανότητα να το μεταφέρει στον δικό του κύκλο ή ακόμη και σε εσένα τον ίδιο.
Στα δικά του μάτια, θα γίνεις ο μη  καλός άνθρωπος, ο μη καλός επαγγελματίας, εκείνος με το μη κατάλληλο σωματότυπο, εκείνος που θα είσαι για τον άλλον πιο κάτω από τους υπόλοιπους.  Αναμφισβήτητα, θα προσπαθήσει να σε πείσει γι’ αυτό και θα σου προσάψει πολλά για να αισθανθείς εσύ, ενδεχομένως όπως βλέπει και κρίνει τον εαυτό του.
Ασφαλώς, η αξία σου δεν εξαρτάται από το αν είσαι ασκούμενος/η δικηγόρος ή αν είσαι πωλήτης/τρία. Δεν εξαρτάται από το αν η περιφέρεια στο σώμα σου είναι 50, 60 και ξανά 50 ή αν είναι 60, 90 και πάλι 60.
Επίσης δεν καθορίζει κανείς τι άνθρωπος είσαι και την αξία σου από τον χαρακτήρα σου αν για παράδειγμα είσαι ευσυγκίνητος ή υπερβολικά ευαίσθητος. Αυτό δεν σε καθορίζει “προβληματικό”. Αν είσαι υπερβολικά χαρούμενος και συνεχείς με το χαμόγελο στα χείλη δεν σε καθορίζει “χαζοχαρούμενο”. Αν επίσης, κρατάς άμυνες και δεν εξωτερικεύεις τις σκέψεις σου καθώς και τα συναισθήματα σου δεν σε κάνει αναίσθητο.
Ακόμη ….αν έχεις μία λάθος μέρα δεν χαραχτηρίζεσαι από αυτήν, ούτε λιγοστεύει η αξία σου.
    Αντίθετα..έχω νέα σε αυτό. Η αξία σου δεν είναι τόση όση προσπαθούν να σου προσάψουν. Όχι τόση αν δεν έχεις μεγάλο κύκλο ή αν αυτή την στιγμή είσαι χωρίς δουλειά. Είναι ακόμη μεγαλύτερη!!! Και όσο οι υπόλοιποι προσπαθούν να χρησιμοποιούν την δική τους πειθώ ώστε  να σε κάνουν να νοιώθεις ενοχικά και μειονέκτημα κάνωντας επίκληση στο συναίσθημα σου,  θα χρησιμοποιήσω και εγώ πειθώ για να μεταφέρω και να πώ το εξής:  Είσαι ένα ξεχωριστό όν που κουβαλάς τον δικό σου προσωπικό σταυρό. Αντιμετωπίζεις τόσα που μονάχα εσύ και ΜΟΝΟ ξέρεις. Καλείσαι  καθημερινώς να τρέξεις σε έναν μαραθώνιο όπου λέγεται ΖΩΗ! Όπου κανείς δεν σου υπόσχεται ευκολοπάτητα μονοπάτια σε αυτή. Τρέχεις μόνος για έναν αξιοπρεπή τερματισμό. Και για αυτό παλεύεις μόνος με δικές σου ανασφάλειες και δικούς σου δαίμονες για να φτάσεις ως εκεί. Πέφτεις και σηκώνεσαι μόνος. Λες “δε θα τα καταφέρω” καταβάθος όμως, είσαι περήφανος για σένα.  Να είσαι!! Και όλη αυτή η διαδρομή όσα εμπόδια και αν έχει , ταυτόχρονος είναι τόσο μαγική όπου σου μαθαίνει πράγματα που κανένας δε θα μπορούσε να σου μάθει.
Η αξία σου λοιπόν, εξαρτάται αποκλειστικά και ΜΌΝΟ από τον ίδιο σου τον εαυτό!!
 Μην επιχειρήσεις να την διαπραγματευτείς με τους υπόλοιπους γιατί στο τέλος θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι δεν αξίζεις τίποτα. Και αξίζεις πάρα πολλά!!  Keep running!!
Βασιλική Στυλιανάκη
Προηγούμενο άρθρο“Είναι η Κεφαλονιά ο πιο δυναμικός αμπελώνας της Ελλάδας; 7 κρασιά που συναρπάζουν”
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: “Απαράδεκτο θέαμα στο Βρετανικό κοιμητήριο στο Αργοστόλι” (εικόνες)