Η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το χωροταξικό του Δήμου Κεφαλονιάς, ανέδειξε το βαθύ έλλειμμα δημοκρατίας που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του.

Ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι, μέσα από τις διαδικασίες και τις αποφάσεις που λαμβάνονται, να αποτυπώνεται η πραγματική βούληση της πλειοψηφίας των συμβούλων και όχι να καταστρατηγείται κάθε δημοκρατική διαδικασία προκειμένου να μεθοδευτεί το αποτέλεσμα που εξυπηρετεί.

Διότι αυτό ακριβώς παρακολουθήσαμε στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Τη διάσπαση της λαϊκής απαίτησης για τη διάσπαση του Δήμου σε επιμέρους προτάσεις, ώστε αυτές να καταστούν ανίσχυρες. Με αυτή τη μεθόδευση δόθηκε παράλληλα η ευκαιρία σε κάποιους να ψηφίσουν «υπέρ» της διάσπασης με ασφάλεια, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας.

Ας μην ψάχνουμε λοιπόν ποιο είναι το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, υπέρ της διάσπασης ή όχι. Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης είναι η επιβεβαίωση πως αυτή η διοίκηση δεν μπορεί να διαχειριστεί δημοκρατικά το δημοτικό συμβούλιο, ούτε σήμερα που κατέχει την πλειοψηφία σε αυτό, πόσο μάλλον ένα συμβούλιο που θα προκύψει με απλή αναλογική και θα απαιτεί εξ’ ορισμού δημοκρατικές διαδικασίες, συνεργασία και συναίνεση.

Αλέξανδρος Παντελειός

Μέλος της Κίνησης Πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους»

Προηγούμενο άρθροΓηροκομείο Ληξουρίου Ένα γηροκομείο πρότυπο
Επόμενο άρθροΘέμα καυτό οι επερχόμενες εκλογές