Πολλά ειπώθηκαν τις τελευταίες ώρες αφού έγινε γνωστή η απώλεια του Νίκου Φραντζή. Και σίγουρα όλοι οι Λειβαθινοί γνωρίζουν ότι δημιούργησε την Φιλαρμόνική και Χορωδία Λειβαθούς όταν ήταν πρόεδρος στην κοινότητα Μεταξάτων.
Όμως αυτό που ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει είναι ότι η Φιλαρμονική Σάμης οφείλει την ύπαρξή της στον Νίκο, ο οποίος το 2000 μαζί με τον τότε δήμαρχο Σάμης Γερ. Αρτελάρη υλοποίησε την ιδέα για δημιουργία φιλαρμονικής στο νεοσύστατο τότε Δήμο Σάμης.
Τον Νίκο τον γνώριζα από μικρό παιδί όταν πήγαινα στο Δημαρχείο Αργοστολίου όπου εργαζόταν στα διπλανά γραφεία με τον πατέρα μου. Γνώριζε τις σπουδές μου και το 2000 από τη θέση του διευθυντή της ΔΕΤΑΠ Σάμης μου πρότεινε να αναλάβω την δημιουργία της Φιλαρμονικής Σάμης. Μαζί σχεδιάσαμε , οργανώσαμε και υλοποιήσαμε αυτην την ιδέα, κατι πρωτόγνωρο τότε για την περιοχή. Έχοντας την εμπειρία της Φιλαρμονικής Λειβαθούς με καθοδήγησε και βοήθησε στα πρώτα μου βήματα. Μας συνόδευσε στην πρώτη μας έξοδο στην Αθήνα στην συναυλία που δώσαμε το 2002 στο Δημ Θέατρο Πειραιά και γενικά μας στήριζε με κάθε τρόπο για όσον καιρό ήταν στον Δήμο Σάμης.
Αφότου έφυγε απ τον Δήμο, πάντοτε όταν με συναντούσε με ρωτούσε για την πορεία της Φιλαρμονικής δείχνοντας αγάπη κι ενδιαφέρον για το δημιούργημά του.
Όραμά του όπως μου είχε εκμυστηρευθεί τελευταία ήταν η δημιουργία Παγκεφαλληνιακής Φιλαρμονικής Ορχήστρας με την συμμετοχή των καλύτερων μουσικών και μαέστρων του νησιού.
Φίλε Νίκο σου χρωστάω πολλά για την καριέρα που έχω κάνει ως μαέστρος. Αύριο θα σε τιμήσουμε όπως σου αρμόζει.
Γεράσιμος Γεωργόπουλος
Αρχιμουσικός
Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Προηγούμενο άρθροΣπουδαία νέα: Διπλές αυξήσεις σε εκατομμύρια Έλληνες τις επόμενες 10 μέρες
Επόμενο άρθροΜη σου τύχει: Ποιες παραβάσεις έχουν πρόστιμο όσο ένα μηνιάτικο;