Η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης συνεχίζει τον αγώνα για την διάσπαση του Δήμου

Η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης χαιρετίζουμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που με πλειοψηφία 20 υπέρ 16 κατά αποδέχθηκε την αναγκαιότητα διαίρεσης του δήμου και επίσης την δημιουργία δήμου στα όρια της επαρχίας Σάμης όπως ο λαός το απαίτησε μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις και τα τοπικά συμβούλια της περιοχής.

Καταγγέλλουμε παράλληλα τους τακτικισμούς της δημοτικής αρχής και την προσπάθεια υπονόμευσης της διαδικασίας όπως φάνηκε από την εισηγητική της πρόταση με τις πολλαπλές θέσεις στα πλαίσια μιας ιδιόμορφης δημοκρατίας που ισχύει περιοδικά.

Παρόλο που το αποτέλεσμα αυτό, όπως τονίσαμε και με την εκεί παρέμβασή μας, δεν απεικονίζει την πραγματική βούληση του Κεφαλλονίτικου λαού όπως περίτρανα αποδείχθηκε κατά τη διαδικασία ,(εκτιμούμε αυτή πολύ κοντά στο 100%) ωστόσο πρόκειται περί ιστορικής ανατροπής όπου τον καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο λαός με την ισχυρή παρουσία του και την αποφασιστικότητα που επέδειξε όπου χρειάστηκε.

Η εντυπωσιακή ομοφωνία του λαού της επαρχίας Σάμης έδωσε την αποστομωτική απάντηση στις ανέντιμες και αναπόδεικτες ευθείες τοποθετήσεις της πρόχειρης στο σύνολό της εισήγησης της πλειοψηφίας και μεμονωμένων συμβούλων .

Σύμφωνα με αυτούς οι λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων της επαρχίας Σάμης όπου το οργανωτικό τους μέρος είχε η Κίνηση Πολιτών, ήταν προϊόν προσωπικών σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων καθώς και κομματικής εκμετάλλευσης.

Καταγγέλλουμε αυτές τις προβοκατόρικες τακτικές που δυστυχώς βρίσκουν στέγη στο δημοτικό συμβούλιο και που σκοπό έχουν να ακυρώσουν τη γνήσια λαϊκή βούληση.

Στόχος τους είναι το λαϊκό συμφέρον , εξυπηρετώντας απροκάλυπτα ιδιωτικά συμφέροντα που είναι κόντρα στην ποιότητα ζωής και στο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Κεφαλονιάς.

Ο λαός έδειξε ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και επίσης ότι ξέρει να δίνει τις απαντήσεις του όταν και όπου πρέπει.

Η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης μαζί με τους κατοίκους συνεχίζουμε τον αγώνα για την υλοποίηση της απόφασης τούτη τη χρονική στιγμή πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς πιστεύουμε ότι θα καθυστερήσει και θα αποτελειώσει την περιοχή η συνέχιση αυτής της αποτυχημένης και ληγμένης συνταγής.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ