Μοιάζει με σκηνή από… θρίλερ- από εκείνα, θέλουμε να πιστεύουμε, που έχουν ευτυχή κατάληξη και κανείς δεν παθαίνει τίποτα: ένας επίμονος, άκρως ενοχλητικός ήχος ακούγεται από τα έγκατα της γης εδώ και έναν ολόκληρο μήνα στα Μετέωρα Πολίχνης στην Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής των δυτικών συνοικιών της συμπρωτεύουσας να έχουν θορυβηθεί.

«Όταν είμαστε στο σημείο όπου ακούγεται έντονα, νιώθουμε σαν κάποιος να χτυπάει μέσα από τη γη. Εκεί, βέβαια, βρίσκεται ο αγωγός φυσικού αερίου. Όλοι φοβόμαστε γιατί δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Υπάρχουν άτομα που ξυπνούν από τον ήχο 2 και 3 η ώρα τα ξημερώματα. Εγώ για παράδειγμα, χθες στις 5:30 τα ξημερώματα, ήμουν ξύπνιος και τον άκουγα», σχολιάζει σχετικά κάποιος που μένει εκεί.

«Όταν φτάνουμε στο επίκεντρο, νιώθουμε στα πόδια μας το ντουκ…ντουκ…ντουκ…», συμπληρώνει ένας άλλος.

Όπως και να το κάνουμε, δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα στα χρονικά της ευχαρίστησης ν’ ακούς, ιδίως το βράδυ που υποτίθεται πως είναι ώρες ξεκούρασης, αυτό το πράγμα:

Οι άνθρωποι των Μετεώρων αποφάσισαν αρχικά να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, επιχειρώντας οι ίδιοι να βρουν τη λύση του μυστηρίου και κάνοντας αργά το βράδυ «αυτοψία» στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας και Ακροπόλεως, όταν και κατέγραψαν τον ήχο μονάχα με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η λύση του μυστηρίου: Το πιθανότερο σενάριο για τον ήχο που αναστατώνει την Θεσσαλονίκη

Άκρη, φυσικά, δεν βγήκε, οπότε αποφάσισαν ν΄αποταθούν στους ειδήμονες, μια και υπήρχαν και οι γνώμες πως ο θόρυβος, εν τέλει, έχει ως «βάση» του το δάσος του Σέιχ Σου.

Κλιμάκιο της ΕΥΑΘ που κινητοποιήθηκε και βρέθηκε στο σημείο διαπίστωσε πως ο συγκεκριμένος ήχος δεν προέρχεται από κάποιον αγωγό του δικτύου ύδρευσης, καθησυχάζοντας (;) τον κόσμο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, σημείωσε ότι γίνονται μελέτες από το ΑΠΘ για να αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο ή μηχανικό, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι τοπικό και ότι δεν ακούγεται σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Ποια, επομένως, είναι η λύση του (πράγματι πολύ περίεργου) μυστηρίου; Η παρακάτω:

Μιλώντας για το συγκεκριμένο γεγονός στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε πως το πιθανότερο σενάριο είναι ότι πρόκειται για ήχο που προκαλείται από ανθρώπινο χέρι και όχι από φυσικό φαινόμενο.

Επομένως, ίσως να ευθύνεται το υδραγωγείο (που δεν απέχει και πολύ από το σημείο που ακούγεται η συνεχής «βαβούρα») ή κάτι αντίστοιχο, λέει ο καθηγητής.

Το «ίσως», όμως, δεν είναι αρκετό ούτε το «προκαλείται από ανθρώπινο χέρι». Οι κάτοικοι της των Μετεώρων πραγματικά υποφέρουν και πρέπει να δοθεί άμεσα μία λύση.

Ωραία, δε λέμε, στη θεωρία τα θρίλερ, όμως κανείς δε θέλει ν’ ακούει έναν τέτοιο θόρυβο επί σειρά ημερών την νύχτα…

Πηγή: menshouse.gr

Προηγούμενο άρθροΥπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Στο ΟΡΕΝ η μαρτυρία του πρώτου ανθρώπου, στον οποίο απευθύνθηκε η 24χρονη (video)
Επόμενο άρθροΜιχάλης Μαρκάτος: Η πρόταση του Π. Έρτσου για το Άλσος της Καλλιθέας και οι δικές μου σκέψεις