Η «πνιγμένη» Δ.Α., προσπαθεί να «πιαστεί από τα μαλλιά»… για να γλυτώσει το «βιλαέτι»!!!

Η Δημοτική Αρχή,( Δ.Α. ) δια του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Ελειού-Πρόνων, κ. Σολωμού Σπυρονικόλα, καλεί τους κατοίκους της προαναφερόμενης περιοχής, σε συγκέντρωση για έκφραση γνώμης, σχετικά με τη “Διάσπαση του Δήμου Κεφαλλονιάς».
Θα μπορούσε να πει κανείς, πως η Δ.Α., έχοντας καλή πρόθεση και σεβόμενη την έκφραση του λαού της Περιφέρειας της Κεφαλονιάς για το ζήτημα, ζητά τη γνώμη του, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που θα επηρεάσει τις ζωές των κατοίκων στο μέλλον και για πολλά χρόνια.
Θα μπορούσε να το πει αυτό όμως, αν η Δ.Α. έδειχνε την ίδια σπουδή και για συμμετοχή της σε συγκεντρώσεις  στη Παλική, στη Σάμη, στη Πύλαρο και στην Έρισο!!!
Όχι μόνο αυτό δεν έκανε, αλλά στις δυο συγκεντρώσεις που έγιναν στη Σάμη και στην Αγ. Ευφημία, τα στελέχη της, πλην του Αντιδημάρχου Πυλαρέων κ. Γάκη, ήταν εξαφανισμένα!!! Άραγε ήταν εξαφανισμένα υπακούοντας σε κάποια παραταξιακή γραμμή, ή δεν τους ενδιέφερε το θέμα;
Εμείς πιστεύουμε, το πρώτο.

Η Δ.Α. επιθυμεί διακαώς η Κεφαλονιά να παραμείνει ένας Δήμος και έχοντας υπόψη της τις 5.000 υπογραφές κατοίκων της Παλικής, τις Λαϊκές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις Σάμης και Πυλάρου, τα Δημοτικά Συμβούλια, Σάμης, Πυλάρου και Ερίσου, το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Σάμης, που ξεκάθαρα ζητούν τη Διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς, απέχει απ’ όλες τις διεργασίες που γίνονται υπέρ της υλοποίησης του αιτήματος των κατοίκων των πιο πάνω περιοχών.
Και θορυβημένη από την απήχηση που έχει το αίτημα αυτό στου Κεφαλονίτες, διοργανώνει αύριο στον Πόρο, μια συγκέντρωση της τελευταίας στιγμής, για να προβοκάρει ουσιαστικά τη Διάσπαση, δημιουργώντας θέμα ¨τρεις ή τέσσερις Δήμοι», να δημιουργήσει σύγχυση στο κόσμο και στο τέλος, να καταλήξει και να στείλει στον ΥΠΕΣ…»δεν ξέρουν τι θέλουν,να μείνουν τα πράγματα ως έχουν».
Με λίγα λόγια, η «πνιγμένη» Δ.Α., προσπαθεί να «πιαστεί από τα μαλλιά»… για να γλυτώσει το «βιλαέτι»!!!
Μόνο που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή των βιλαετιών και των κοτσαμπάσηδων και αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψη εκεί στο Μέγαρο της οδού Π. Βαλιάνου.
Τάσος Καβαλλιεράτος.

Υ.Γ.  Για να μη δημιουργηθεί παρεξήγηση, ασφαλώς και οι κάτοικοι του Ελειού – Πρόνων και θα πρέπει να εκφράσουν τη γνώμη τους για τη διάσπαση του Δήμου.  Αυτό όμως, είναι καθαρά θέμα των κατοίκων και των Λαϊκών Συνελεύσεών  τους. Tην απόφασή τους η Δ.Α. θα έπρεπε να μεταφέρει στον Υπουργό ( όπως είναι υποχρεωμένη να μεταφέρει και τις προαναφερόμενες αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων Σάμης, Πυλάρου Ερίσου και το αντίστοιχo αίτημα της Παλικής, το οποίo συνοδεύεται από 5.000 υπογραφές!!! ) και όχι να προσπαθεί να την χειραγωγήσει!!!

Αναδημοσίευση από https://samikefalonias.wordpress.com