Η τρίδυμη πραγματικότητα (αφιερωμένο στους νέους τρεις Δήμους της Κεφαλονιάς)

Όπως είναι λίγο πολύ γνωστό, στην κάθε μορφή Δημόσιας Διοίκησης σπάνια κάνεις αυτό που επιθυμείς, γιατί ο ρεαλισμός απαιτεί να διαχειρίζεσαι όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό που έχεις , αυτό που υπάρχει και όχι αυτό που φαντάζεσαι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο επί εννέα χρόνια Δήμαρχος κ.Αλέξανδρος Παρίσης και κατ’επέκταση και οι εκλεγμένοι Συνεργάτες του, σε απόλυτη συνεργασία με όλους τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες και Προσωπικό, επελέγη από την κοινωνία (δύο φορές) για να διαχειριστεί με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την πραγματικότητα του «Ένα Νησί – Ένας Δήμος».

Είθισται γενικά και διαχρονικά η επανεκλογή να μεταφράζεται διεθνώς ως «επιβράβευση» της όποιας Δημοτικής Αρχής τιμάται με την επανεκλογή της. Αυτό συνέβη το 2015 στο Δήμο Κεφαλονιάς και κατατάσσει τον κ.Παρίση και την «Ισχυρή Κεφαλονιά» ως τη Δημοτική Αρχή που διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τη Διοίκηση του Νησιού μας, γεγονός επανεπιβεβαιωμένο από την κοινωνία.

Φυσικά, οι καλοκουρδισμένοι μηχανισμοί απαξίωσης και παραπληροφόρησης που εκμηδένιζαν συστηματικά και διαρκώς όλο το έργο του Δήμου εστίασαν στη λογική ότι, αφού δεν μπορείς να «νικήσεις τον Παρίση», τότε ας τριχοτομήσουμε το νησί, έτσι ώστε ακόμα και αν εκλεγεί ο κ.Παρίσης να διαχειριστεί το 1/3, που περισσότερο τοπογραφικά μοιάζει με ½ του Νησιού, λογική που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ότι ένας «αποτυχημένος Γάμος» αντικαθίσταται όχι από έναν άλλο σύντροφο αλλά με την κατάργηση του «Μυστηρίου του Γάμου».

Τώρα λοιπόν έχουμε τη νέα πραγματικότητα που απαιτεί νέους Ανθρώπους και νέα Πολιτικά Πρόσωπα, που αυτά θα έπρεπε κατά την άποψή μου να αποτελούν την είδηση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο στους νέους τρίδυμους Δήμους και όχι άτομα πολιτικώς φθαρμένα και κουρασμένα, που έδωσαν στο πρόσφατο παρελθόν  «δείγμα γραφής» και ο κόσμος τους έβαλε στο πολιτικό περιθώριο.

Επιπροσθέτως, θα επιθυμούσα να σημειώσω ότι ένα μεγάλο μέρος της Τουριστικής ανάπτυξης του Νησιού μας οφείλεται κυρίως στην προβολή ΟΛΟΥ του Νησιού και όχι αποσπασματικά όπως γινόταν στο παρελθόν, που μέχρι και χάρτες είχαν εκδοθεί στα στενά όρια της κάθε Δημοτικής ενότητας, που κατ’ουσίαν «ανταγωνιζόταν» η μία την άλλη.

Τελειώνοντας θα πρότεινα μία Κεντρική Επιτροπή Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Νησιού μας, όπου οι εκλεγμένοι νέοι τρεις Α/Δήμαρχοι Τουρισμού θα συνεργάζονται διαρκώς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που είμαι βέβαιος ότι όλοι μας επιζητούμε.

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Τουρισμού