Ηλιακά παγκάκια στο Δήμο: Όχι άλλο σανό ρε παλληκάρια…… χορτάσαμε….

Αρχίσανε το λιβάνισμα τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην δημοτική αρχή, παρουσιάζοντας ως καινοτομία του αντιδημάρχου τα ηλιακά παγκάκια που πρόκειται να εγκατασταθούν σε Αργοστόλι και Ληξούρι…. κάποια στιγμή στο μέλλον.

Καταρχάς να πω ότι συμφωνώ με τέτοιες εφαρμογές…. μάλιστα έχουμε ήδη αργήσει θα πω.

Πού έγκειται η καινοτομία δενκαταλάβαμε…..;;

Πάρα πολλοί Δήμοι εδώ και αρκετά χρόνια έχουν εγκαταστήσει τέτοια παγκάκια!!! Υπάρχουν εταιρείες Ελληνικέ ςκαι Πανεπιστήμια που φτιάχνουν τέτοια παγκάκια κ ιάλλου είδους θαυμάσια τεχνολογικά προϊόντα.

Καινοτομία θα είναι να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα για την επόμενη πενταετία!!

Καινοτομία θα ήταν ο Δήμος μας να είχε ενεργειακό στρατηγικό σχεδιασμό και να μας ενημέρωνε ως πολίτες, π.χ. πόσο ρεύμα πληρώνει o Δήμος σε ετήσια βάση και ποιες ενέργειες εξοικονόμησης ενέργειας έχει σχεδιάσει,κ.α.
 Και μιας και μιλάμε για ηλιακά συστήματα…… ΘΑΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΩ ;;;;;;

Δύο χρόνια έχουν περάσει και οι τεχνικέ ςυπηρεσίες του Δήμου σχεδιάζουν παγκάκια;;  Ένα έργο που έχει κατασκευαστεί και μπορεί να αποφέρει έσοδα στα σχολεία περί των3 .600€ ετησίως…….. είναι παρατημένο, δεν συντηρείται και αν ποτέ συμβεί ένα βραχυκύκλωμα, τότετιγίνεται;;

Αλλά αν για τα ΜΜΕ που λιβανίζουν τη δημοτική αρχή θεωρείται καινοτόμο το ηλιακό παγκάκι, τόσο που το πιστώνει σε κοτζάμ αντιδήμαρχο….. τότε η σύνδεση φωτοβολταϊκού συστήματος είναι ισάξια με κβαντικό άλμα!!!

Όχι άλλο σανό ρε παλληκάρια…… χορτάσαμε….

Γράφει ο Κωνσταντίνος Πρέντζας

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.