ΉλΊας Ν.Φραγκισκάτος-Επρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς-(ΙΣΚ)- στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο-(ΠΙΣ)- ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΕΚΤΑΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ** ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ**ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ_(Ολόκληρη η τρίλεπτη ομιλία μου).
———————————————————————-
Καταρχήν κ.Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου σας Ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε το λόγο.
Αγαπητέ Δήμαρχε κ. Αλέξανδρε Παρίση-Αγαπητή Βουλευτής του Νομού μας κ.Αφροδίτη Θεοπεφτάτου -προσκεκλημένοι Συνάδελφοι της 6ς Υ.ΠΕ-κ. αγαπητή-οί .Πρόεδρος και Συνάδελφοι του ΙΣΚ-φίλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι-Κυρίες κ Κύριοι.

Θα είμαι πολύ σύντομος κ θα μιλήσω όχι ως εκπρόσωπος του ΙΣΚ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο–ούτε καν ως γιατρός-αλλά ως απλός σκεπτόμενος κ προβληματισμένος πολίτης του τόπου μας.

Θεωρώ πολύ σημαντική κ ίσως ιστορική την σημερινή συνάντησή μας.

Έγινε λεπτομερής ανάλυση όλων των προβλημάτων υγείας που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια κ Δευτεροβάθμια Περίθαλψη.
Τα θέματα Υγείας θεωρώ ότι υπερβαίνουν τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές και κανείς δεν περισσεύει σε αυτόν το διάλογο.
Σε ανάλογες περιπτώσεις συναντήσεων και διαλόγων για την Δημόσια Υγεία- θεωρώ επίσης ότι η κάθε πλευρά θα πει την δική της αλήθεια εντός και εκτός εισαγωγικών.

Από τούς μέχρι τώρα ομιλητές <<απομόνωσα>> την ομιλία του συναδέλφου Νεφρολόγου κ. Γιαννάτου-που με έντονο και μεστό λόγο έθεσε τα προβλήματα υγείας που υπάρχουν-ειδικά του τεχνικού Νεφρού.

Επίσης τις αξιόλογες ομιλίες του συναδέλφου Α/Προέδρου του ΙΣΚ κ.Φισφή και κυρίως της Προέδρου του ΙΣΚ κας.Σοφίας Ζαφειράτου.

Θεωρώ επίσης ότι οι προσκεκλημένοι συνάδελφοι Διοικητές της 6ης Υ.ΠΕ είναι πρώτα και πάνω απ όλα Γιατροί και ότι συμμερίζονται τις αγωνίες μας-πρέπει όμως–που αν και καλοπροαίρετοι απέναντί τους-να δώσουν άμεσα λύσεις.

Για την ΜΕΘ και την λειτουργία της επειδή άπτεται και της δικής μου Ειδικότητας ως Πνευμονολόγος-το συγκεκριμένο εγχείρημα-αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο-πρέπει να αρχίσει να υλοποιείται.

Πρέπει επίσης να μας απασχολήσει σοβαρά το ερώτημα όχι μόνο γιατί δεν έρχονται συνάδελφοι στον τόπο μας-(τα είπαν οι προηγούμενοι ομιλητές Α/Πρόεδρος του ΙΣΚ κ.Φισφής και η Πρόεδρός μας κ.Ζαφειράτου)-αλλά κυρίως και κατεξοχήν γιατί δεν μένουν όσοι συνάδελφοι διορίζονται_(?)_

Για το θέμα της Ψυχιατρικής Κλινικής -στην Κεφαλονιά πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί -γιατί ο τόπος μας ατυχώς είναι μεταξύ των διαμερισμάτων της χώρας μας με υψηλό ποσοστό ψυχικής νόσο.
Και ιστορικά αν ιδωθεί το όλο θέμα υπήρχε στον τόπο μας και σε πλήρη λειτουργία το Βέγειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας -καταστράφηκε ολοσχερώς με τους σεισμούς του 1953-μετέ-στεγάστηκε σε ξύλινα παραπήγματα –λειτούργησε για μικρό χρονικό διάστημα-αλλά λόγω του κοινωνικού στίγματος για την ψυχική νόσο -τότε κ τώρα-οι τότε ιθύνοντες έστειλαν τους τρόφιμους του στο τότε κάτεργο ψυχιατρείο της Λέρου.

Για το Κέντρο Υγείας Ιθάκης και το θέμα του συναδέλφου παιδιάτρου κ. Μαντέλη -το ανέφερε κ η Πρόεδρος του ΙΣΚ-πρέπει άμεσα να δοθεί λύση.!!!.

Τέλος για το τι πρέπει να γίνει στην Α/μια και την Δ/μια Περίθαλψη με έχουν καλύψει οι προηγούμενοι ομιλητές.

ΕΠΛΟΓΟΣ
Ο μεγάλος Γάλλος Υπουργός Υγείας και Ιδρυτής των γιατρών χωρίς σύνορα κ σύμβουλος σε θέματα Υγείας του Γάλλου Προέδρου ΦΡ. ΜΙΤΕΡΑΝ -Κουσνέρ στο βιβλίο του που έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες στον κόσμο -υπό τον τίτλο Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ-ξεκινάει με το διαχρονικό και παγκόσμιο μήνυμά του -<<ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της Υγείας είναι η φτώχεια>>!!!!!!!.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Όσες Κυβερνήσεις και αν υπάρξουν στη χώρα μας και συνεχίζει η οικονομική κρίση-κανένα πρόβλημα Υγείας δεν μπορεί να επιλυθεί και δυστυχώς όσοι πολίτες έχουν μια σχετική οικονομική ευχέρεια θα καταφεύγουν στις ιδιωτικές ασφάλειες Υγείας-για δε τους μη έχοντες το μέλλον τους θα είναι ζοφερό και δυσοίωνο.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΘΕΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟ- που δεν είναι μαζί μας σήμερα- που έδωσε την ψυχή του-την υγεία του και την ζωή του ακόμη για την λειτουργία των και του Νοσοκομείου μας.!!!.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση του Documento: Ντέρμπι οι εκλογές, καταλληλότερος ο Τσίπρας
Επόμενο άρθροΣοβαρός τραυματισμός στον αγώνα του Πυλαριακου-Τι λέει η ομαδα