Ιωάννης Κοσμάτος: “Η σημερινή ταλαιπωρία των επιβατών από Πάτρα -Σάμη- Αργοστόλι είχε τρεις πράξεις”

Η σημερινή ταλαιπωρία των επιβατών από Πάτρα -Σάμη- Αργοστόλι είχε τρεις πράξεις:

Αγανακτισμένοι επιβάτες του πλοίου εξέφρασαν τη διαμαρτυρία του προς το πλήρωμα για τη μεγάλη χρονική διάρκεια του ταξιδιού. Και δικαιολογημένα όταν η άφιξη στη Σάμη έγινε στις 4.50 όταν η ιστοσελίδα αναφέρει διάρκεια 3.30 ώρες.

Πολλοί μάλιστα παρακαλούσαν να υπήρχε ακόμη ο Αγιος Γεράσιμος. “Θα φτάναμε πιο γρήγορα’ έλεγαν. Οι Ιθακήσιοι μάλιστα επιβάτες έβλεπαν με μεγαλύτερο θυμό ότι ήθελαν ακόμη μία ώρα για το νησί. Δηλαδή πέντε σχεδόν ώρες

Ακολούθως έπρεπε ηλικιωμένοι, ασθενείς και άλλοι επιβάτες να περπατήσουν σέρνοντας βαλίτσες από το πλοίο στο λεωφορείο που σταθμεύει στο χώρο του λιμεναρχείου, τεράστια απόσταση γι αυτούς. Απαράδεκτη εικόνα για την οποία πρέπει να ληφθούν μέτρα εάν υπάρχει σεβασμός προς τους επιβάτες.

Μάλιστα ηλικιωμένο ζευγάρι σταμάτησε στη μέση και χρειάστηκε τη βοήθεια των υπολοίπων για να φτάσουν ασθμαίνοντες στο λεωφορείο.

Δυστυχώς η ταλαιπωρία δεν τελείωσε εδώ. Επιβάτες από Αθήνα πήραν εντολή να αλλάξουν λεωφορείο με αποτέλεσμα να ανασκάπτουν οργισμένοι μέσα στις άλλες αποσκευές, να τις τραβούν έξω από το λεωφορείο, να τις αφήνουν έξω μέχρι να βρουν τις δικές τους.

Η οργή πλέον δεν μπορούσε να ελεγχθεί. Οι οδηγοί σαστισμένοι αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν τους οργισμένους επιβάτες οι οποίοι υπέστησαν μια επιπρόσθετη ταλαιπωρία και καθυστέρηση.

Εικόνες ντροπής, οπισθοδρόμησης σε ένα τόπο που ετοιμάζεται να δεχθεί εκατοντάδες επισκέπτες και όπου οι κάτοικοι πληρώνουν ακριβά τις μετακινήσεις τους