Ιστορική στιγμή για το εμβόλιο κορωνοϊού που περνάει στη φάση 3

A member of the medical staff in a protective suit treats a patient suffering from coronavirus disease (COVID-19) in an intensive care unit at the San Raffaele hospital in Milan, Italy, March 27, 2020. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Στον πυρετό του εμβολίου για τον κορωνοϊό βρίσκονται οι φαρμακευτικές εταιρίες. Ο φονικός ιός έχει αφήσει πίσω του σχεδόν 500 χιλιάδες νεκρούς και πάνω από 10 εκατομμύρια κρούσματα.

Η κινεζική εταιρία China National Biotec Group ανακοίνωσε ότι ένα από τα υποψήφια εμβόλια που αναπτύσσει κατά του ιού μπορεί να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Είναι το δεύτερο εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρίας που έχει καλά αποτελέσματα σε κλινική έρευνα.

Το πειραματικό αυτό εμβόλιο αναπτύσσεται σε μονάδα της εταιρίας που εδρεύει στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το εμβόλιο προκάλεσε υψηλού επιπέδου αντισώματα σε όλους όσους συμμετείχαν στη φάση της κλινικής δοκιμής που αφορούσε 1.120 υγιείς ανθρώπους.

Για να πάρει ένα εμβόλιο έγκριση και να βγει στην αγορά θα πρέπει να περάσει από επιτυχία από τη φάση 3, στην οποία παίρνουν μέρος χιλιάδες εθελοντές.

Η εταιρία China National Biotec Group ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα διεξάγει δοκιμή της φάσης 3 σε υποψήφιο εμβόλιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χωρίς να διευκρινίσει ποιο εμβόλιο θα δοκιμάσει.

Η Κίνα έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την ανακάλυψη του εμβολίου αφού εταιρίες έχουν πάρει έγκριση για να δοκιμάσουν οκτώ υποψήφια εμβόλια. Η CNBG ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι ακόμη ένα εμβόλιο που είχε παραχθεί από μονάδα που εδρεύει στην Ουχάν είχε προκαλέσει υψηλό αριθμό αντισωμάτων στους μετέχοντες στις δοκιμές.

Πηγή: aftodioikisi.gr