ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!
Ο κατεξοχήν μήνας διακοπών ξεκινάει σήμερα και ευχόμαστε να είναι για όλους και ειδικά τους επισκέπτες του νησιού μας εξαιρετικά ευχάριστος και ασφαλής.
Μετά από μεγάλη προετοιμασία και καθημερινή προσπάθεια μπορούμε να πούμε ότι ο Ιούλιος 2021 έκλεισε με έργο σημαντικό σε όλα τα μέτωπα. Επιτελικές συναντήσεις, δημοπρατήσεις έργων, χρηματοδοτήσεις, αλλά και σταθερά συνεχόμενη επικοινωνία με τους πολίτες και την τουριστική αγορά.
Ξεχωρίζουμε την εξαιρετική συνεργασία με την Υφ. Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη για θέματα της τουριστικής σεζόν, τα λιμάνια των Φρικών-Κιονίου, την μελέτη για πλωτές εξέδρες στο Βαθύ και την οικονομική ενίσχυση που ζητάμε για την ολοκλήρωση του έργου ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ. Επιπλέον, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης για τον Καταδυτικό Τουρισμό και με απόφαση της ιδίας συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Καταδυτικού Τουρισμού όπου συμμετέχει και ο Ιθακήσιος Γεώργιος Λίλας – και την ευχαριστούμε πολύ γι’αυτό.
Ομοίως θα σταθούμε στην σταθερά καλή συνεργασία μας με τον ΓΓ του Υπ. Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, μέσω της οποίας εξασφαλίσαμε 200.000 ευρώ για το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ» της Ιθάκης και 55.0000 ευρώ για το έργο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΡΟΜΟΥ ΜΑΡΑΘΙΑ», που θα κάνει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής Μπρούζη για υδροδότηση πραγματικότητα.
Ευχαριστούμε τον βουλευτή κ. Καππάτο για την συνεχόμενα καλή συνεργασία και στήριξη.
Στα καθ’ημάς, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της πρώτης περιόδου λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ιθάκης, προσφέροντας για τον μήνα Ιούλιο 2021 στους ωφελούμενους είδη πρώτης ανάγκης (παντοπωλείου – κρεοπωλείου – μαναβικής – καθαριότητας και ατομικής υγιεινής κλπ) και θα ακολουθήσει σύντομα ανακοίνωση για τον επόμενο κύκλο, ώστε, όσο μπορούμε, να μη λείπουν από κανένα σπίτι τουλάχιστον τα βασικά.
Με μεγάλη χαρά, τέλος, χαιρετίζουμε την εμβληματική για το νησί μας απόφαση επαναλειτουργίας του Ιστορικού Αρχείου Ιθάκης, οι διαδικασίες στελέχωσης του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ, ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!Ο κατεξοχήν μήνας διακοπών ξεκινάει σήμερα και ευχόμαστε να είναι για όλους και…

Δημοσιεύτηκε από Βήμα Μπροστά Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση στις Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Αύξηση στα νέα κρούσματα κορωνοιού-1.605 νέα κρούσματα σήμερα – 10 νεκροί, 176 διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα
Επόμενο άρθρο“Καλό ταξίδι… αγαπημένε μας αγωνιστή Βασίλη”