Ιθάκη: Στέλεχος της ΝΔ η δήθεν αγανακτισμένη πολίτης που αποδοκίμαζε τον Τσίπρα (video – εικόνες)

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ιθάκη απ’ όπου απηύθυνε διάγγελμα για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ενεργοποίησε τον μηχανισμό της προπαγάνδας που θέλει δήθεν αγανακτισμένους πολίτες να τον αποδοκίμασαν έντονα.

Είναι -θα αναρωτηθείτε- παράλογο να θέλει κάποιος πολίτης να αποδοκιμάσει έναν πρωθυπουργό ή οποιονδήποτε πολιτικό; Κάθε άλλο. Τούτου συμβαίνει συχνά και όχι μόνο στη χώρα μας. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, εμφανίστηκε σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης ένα βίντεο στο οποίο μια πολίτης ακούγεται να φωνάζει στον Αλέξη Τσίπρα πως είναι ανεπιθύμητος.

Σύμφωνα με τα «ρεπορτάζ» επρόκειτο για κάποια αγανακτισμένη πολίτη. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Όπως προκύπτει από μια σύντομη ματιά την οποία καθένας μπορεί να ρίξει σε συγκεκριμένους λογαριασμούς στο facebook, η συγκεκριμένη γυναίκα είναι στέλεχος της ΝΔ. Πρόκειται για την κυρία Σμαράγδα Σαρδελή, η οποία ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το συγκεκριμένο βίντεο και είναι πρώην αντιπεριφερειάρχης και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Κεφαλληνίας – Ιθάκης της ΝΔ.

Το συγκεκριμένο βίντεο, όπως και άλλα τα οποία αφορούν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ιθάκη, αναρτήθηκε συγκεκριμένα στο facebook, σε σελίδα επιχείρησης η οποία ανήκει στην κυρία Σαρδελή. Από εκεί το αλίευσαν διάφορα μέσα ενημέρωσης και το παρουσίασαν ως απόδειξη των αποδοκιμασιών τις οποίες κάτοικοι της Ιθάκης επεφύλασσαν στον πρωθυπουργό.

Το πρόβλημα δεν είναι προφανώς στις αποδοκιμασίες της Σμαράγδας Σαρδελή στον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε η ίδια ουδέποτε έκρυψε τις πολιτικές προτιμήσεις της και προφανώς κανένας δεν μπορεί να της στερήσει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Προκαλεί αντιθέτως ερωτηματικά η στάση συγκεκριμένων μέσων τα οποία ενώ πολύ εύκολα μπορούσαν να διαπιστώσουν ποιος ή ποιοι γιούχαραν τον Αλέξη Τσίπρα, επέλεξαν να τους παρουσιάσουν ως απλούς, αγανακτισμένους πολίτες.