κ. Μιχαλάτε γιατί σιωπάτε;

Αγαπητό kefalonia magazine

Έκπληξη και απορίες προκαλεί στην τοπική κοινή γνώμη η σιωπή του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου και της παράταξής του, στα όσα εξελίσσονται αναφορικά με την ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ Νίκου Ανουσάκη και Βασίλη Ρουχωτά για το χρέος των 4,3 εκ. ευρώ περίπου της ΔΕΥΑΚ προς το Δήμο.

Και αυτό γιατί ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης σε μία από τις ανακοινώσεις του ανέφερε ότι: “Nαι φυσικά η ΔΕΥΑΚ χρωστάει στο Δήμο Κεφαλονιάς από τις δαπάνες ρεύματος και αυτό το ποσό, που δεν είναι κρυφό,  δημιουργήθηκε από όλες τις διοικήσεις (Μιχαλάτου , Κουνάδη , Ανουσάκη )  καθώς τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ δεν άφηναν άλλη λύση.”

Δηλαδή τι μας λέει ο κ. Ανουσάκης; Ότι μέρος του μεγάλου αυτού χρέους δημιουργήθηκε όταν ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος ήταν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ (τότε που συνεργάστηκε με την πρώτη Δημοτική Αρχή Παρίση)

Σε άλλη του ανακοίνωση ο κ. Ανουσάκης αναφέρει: “σήμερα “αδειάστηκε” κανονικά αφού η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς (συμπολίτευση και αντιπολίτευση στο μεγαλύτερο μέρος της) αγνόησε επιδεικτικά την έκκληση του “μεγάλου γραφικού” να μην ψηφισθεί η ανακεφαλαιοποίηση της ΔΕΥΑΚ.”

Τι μας λέει εδώ ο κ. Ανουσάκης; Ότι η παράταξη Μιχαλάτου υπερψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής Παρίση για την ΔΕΥΑΚ

Η απάντηση σε αυτό έρχεται από την ανακοίνωση Ρουχωτά που λέει: “Η θετική ψήφος μέρους της αντιπολίτευσης (επειδή το θέτετε ως υποστηρικτικό επιχείρημα) να υποθέσω ότι προέρχεται από τον ίδιο ακριβώς λόγο για τον οποίο δόθηκε και η δική σας΄;”

Τι ακριβώς “θέλει να πει ο ποιητής” εδώ; Μήπως κ. Μιχαλάτε πρέπει να πάρετε θέση;

Ο τοπικός αναλυτής