Καιρός: Η πρώτη εκτίμηση Μαρουσάκη για το Πάσχα-Όχι όπως θα περιμένατε

Την πρώτη εκτίμηση για τον καιρό του Πάσχα έκανε σήμερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε ότι αφορά τη σημερινή μέρα, ο καιρός θα παραμείνει καλοκαιρινός, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Επιπλέον, κύμα αφρικανικής σκόνης πλησιάζει τη χώρα μας, το οποία την Τρίτη και την Τετάρτη θα μετατοπιστεί από την Ιταλία και την Κεντρική Μεσόγειο προκαλώντας έντονο επεισόδιο.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, καθώς πλησιάζουμε προς στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση κακοκαιριών από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Ο καιρός τη Mεγάλη εβδομάδα αλλά και το Πάσχα, σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία θα είναι άστατος με βροχοπτώσεις, με τον υδράργυρο να πέφτει σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες κοντά δηλαδή από 19 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα δεν θα είναι επικίνδυνα ωστόσο θα έχουμε έναν άστατο καιρό με βροχοπτώσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα που θα κρατήσει μέχρι και το Πάσχα.

Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας θα αλλάξει και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση ψυχρών αέριων μαζών από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας και αυτό θα δημιουργήσει ένα άστατο σκηνικό.

πηγή: aftodioikisi.gr