Καλλιάνος: Ετοιμαστείτε για… χειμώνα -Δείτε τι έρχεται

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού, καθώς σε λίγα 24ωρα θα θυμίζει και πάλι χειμώνα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Ο Γιάννης Καλλιάνος τονίζει πως χαλάει σύντομα ο καιρός, καθώς επιστρέφει ο χειμώνας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει πως ο καιρός χαλάει την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, από τη Θεσσαλία δηλαδή και νοτιότερα και την ανατολική Πελοπόννησο συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Επίσης, χαρακτήρισε δύσκολη μέρα την Τετάρτη για τις Κυκλάδες και ιδιαίτερα για την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Συστήνεται μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή στην βόρεια Κρήτη γιατί αναμένονται ισχυροί βοριάδες έως και 8 με 9 μποφόρ τοπικά.

Παράλληλα, Τρίτη και Τετάρτη στην ανατολική και τη νότια ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος με πολλές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ταυτόχρονα, στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι πάρα πολύ καλός καιρός. Θα πέσει μεν η θερμοκρασία αλλά θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ξανά.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την κεντροανατολική Στερεά, Εύβοια και περιοχές των σποράδων, στην Πελοπόννησο και κυρίως στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο θα εμφανιστούν μπόρες βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Παρόλα αυτά, ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά το σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει και τους 22 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές πεδινές περιοχές της χώρας και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια βέβαια πάντα θα είναι πάρα πολύ μεγάλα.

Πηγή: aftodioikisi.gr