Βρεθήκαμε συχνά απέναντι στα κοινά του τόπου. Αντιπαρατεθήκαμε συχνά ως υποψήφιοι Δήμαρχοι, πάντα όμως με περηφάνεια και αξιοπρέπεια. Φίλος καλός, αναπόσπαστο μέλος της μικρής μας καθημερινότητας, συνοδοιπόρος τα τελευταία 30 χρόνια στα προβλήματα, στα δύσκολα και στα εύκολα, στα μεγάλα και μικρά θέματα που απασχολούν το νησί μας.
Η ευαισθησία του, τα γραπτά του, το χιούμορ του, η σκωπτική του μάτια και η αγνή του αγάπη για την Ιθάκη θα μας λείψουν!
Καλό σου ταξίδι Δήμαρχε.
Αθανάσιος Λιβιτσάνης
Έπαρχος Ιθάκης
Τηλέμαχος Καραβίας
Ήταν ένας καλός φίλος , συνάδελφος στην τοπική αυτοδιοίκηση , με πάθος για την ανάπτυξη της Ιθάκης .
Ήταν Δήμαρχος για όλους τους Ιθακήσιους , βαθύς γνώστης της Ιστορίας της και γνήσιος εκφραστής της λαϊκής θέλησης.
Ενδιαφερόταν για όλους και για όλα , εκτός του εαυτού του .
Η Ιθάκη είναι φτωχότερη και εμείς χάσαμε ένα φίλο , γνήσιο Ιθακήσιο .
Καλό παράδεισο !

Συλλυπητήριο Μήνυμα για την απώλεια του Τηλέμαχου Καραβία

Με λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Τηλέμαχου Καραβία, επί χρόνια Δημάρχου Ιθάκης.

Ενός συμπατριώτη μας πολυπράγμονα, κοινωνικά παρεμβατικού και πολιτικά ευθύ  που παρά τις μεταξύ μας ιδεολογικές διαφορές πάντοτε απολάμβανα τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις μαζί του.

Μια σημαντική απώλεια για τον τόπο μας. Θα τον μνημονεύουμε πάντα.

Στους συγγενείς και οικείους τους εκφράζω τα συλλυπητήριά μου.

Καλό ταξίδι Τηλέμαχε.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

Ηλίας Μπεριάτος

 Δυο λόγια για τον Τηλέμαχο Καραβία

Ο πρόωρος χαμός του Τηλέμαχου Καραβία μας γέμισε μεγάλη θλίψη και συναισθηματική φόρτιση. Δεν είναι μόνο η  πολιτεία του ως δήμαρχος Ιθάκης που δείχνει την  ευγένεια και την ακεραιότητά του χαρακτήρα του. Είναι η γενικότερη ποιότητα της απασχόλησής του με τα κοινά. Είναι η ιδιότητα του ως ενεργού πολίτη και πνευματικού ανθρώπου, που πέρα από την αγάπη του για την Ιθάκη υπηρέτησε διαχρονικά και με συνέπεια τις δημοκρατικές, πολιτιστικές και ανθρωπιστικές αξίες.

Τον αναπολώ έχοντας μπροστά  μου ένα βιβλίο, μια παλιά έκδοση του 1933 , για την ιστορία και γεωγραφία της Ιθάκης  του Αθανάσιου Λεκατσά, που μου είχε χαρίσει πριν είκοσι περίπου  χρόνια, σε μια επίσκεψή μου στην Ιθάκη, όταν ήταν δήμαρχος, δείγμα της πνευματικής καλλιέργειας που είχε και με την οποία κατακτούσε την αγάπη και  το σεβασμό των ανθρώπων.

Πριν από μερικούς μήνες, του είχα στείλει το βιβλίο που εκδόθηκε πέρυσι από το Ιδρύμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) «Ο πληθυσμός της Ιθάκης, του Καλάμου και του Kαστού το έτος 1807» και του είχα ζητήσει να είναι ο ομιλητής στην παρουσίαση, στο Βαθύ της Ιθάκης. Δέχτηκε με χαρά και προθυμία και μου πρότεινε η παρουσίαση να γίνει καλύτερα μετά το καλοκαίρι, τον Σεπτέμβριο. Δυστυχώς δεν  πρόλαβε.. Δεν προλάβαμε.. Αν κάποια στιγμή καταφέρουμε  να το παρουσιάσουμε, η εκδήλωση αυτή του ΙΚΙ θα αφιερωθεί στην Μνήμη του.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό σου ταξίδι  Τηλέμαχε..

Ηλίας Μπεριάτος

Πρόεδρος του Ιδρύματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ομ. Καθηγητής Πανεπ. Θεσσαλίας

 

Αθήνα 26 Οκτωβρίου 2020

Προηγούμενο άρθροΑλήθειες για τον καρκίνο του μαστού
Επόμενο άρθροΗρακλής Πρόννων: Αδικη ηττα για την ομαδα μας σημερα 5-2 (pics+video)