Καμπανάκι ειδικών: Το βασανιστικό τρίτο κύμα και τα μέτρα που δεν μπορούν ακόμα να αρθούν-Εξαδάκτυλος: Όχι ακόμα μουσική

«Εχουμε συνέχεια νέα κρούσματα. Για αυτό διαρκεί πολύ το βασανιστικό 3ο κύμα» – Πότε θα ανοίξει η μουσική

Ο ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, μίλησε στο Open TV και στην εκπομπή «Τώρα ότι συμβαίνει» για το τρίτο κύμα της πανδημίας, τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις.

«Ένα μέρος της κοινωνίας δεν έχει πειστεί για εμβολιασμούς, κι αυτό οδηγεί σε συνεχή επέκταση της επιδημίας. Εχουμε συνέχεια νέα κρούσματα. Για αυτό διαρκεί πολύ το βασανιστικό 3ο κύμα. Κάθε μήνα  έχουμε 1.000 νεκρούς περίπου στην Ελλάδα» είπε αρχικά σχετικά με τη διάρκεια του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού που πλήττει τη χώρα μας.

Για το πότε θα επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία απάντησε: «Ούτε την άλλη εβδομάδα. Πρέπει να γίνουν τα εμβόλια και να περάσει καιρός για να αναπτυχθεί ανοσία, σε πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι σε αυτό το επίπεδο. Αν κρατήσει ο ρυθμός έτσι το καλοκαίρι, θα πάμε φθινόπωρο για να δούμε καλύτερη εικόνα. Εχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα σε σχέση με πέρυσι ανά εβδομάδα και μέρα. Αν τα αφήσουμε ανεξέλεγκτα, ο χειμώνας θα είναι εφιαλτικός. Θέλει μεγάλη προσοχή το καλοκαίρι».

Ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε και στις συνέπειες του κορονοϊού σε όσους έχουν νοσήσει: «Οι ασθενείς που ανακάμπτουν θα μείνουν με προβλήματα που διαρκούν, χαλασμένους πνεύμονες, καρδιακά κλπ. Αδύνατον να ανακάμψουν οι πνεύμονες μετά από τέτοια καταστροφή».

Επίσης ήταν κατηγορηματικός σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών. «Αν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά δεν θα τελειώσουμε εύκολα με επιδημία. Τα νέα στελέχη άρχισαν να μολύνουν και παιδιά. Όσοι δεν εμβολιάζονται βοηθούν στο να πολλαπλασιαστούν οι μεταλλάξεις.

Εξαδάκτυλος: Όχι ακόμα μουσική

Στο Open TV, μίλησε και ο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούμε τα υπάρχοντα μέτρα για να μη γίνουν βήματα πίσω. Αναφερόμενος μάλιστα ως μέλος της Επιτροπής των ειδικών, στο μέτρο της παύσης της μουσικής στην εστίαση τόνισε ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επιτρέπουν ακόμα την άρση του.

«Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν μας το επιτρέπουν. Προσδοκούμε σε μία εβδομάδα. Αλλά αν δεν εφαρμόζονται τα μέτρα θα διολισθήσουμε προς τα πίσω. Η Πολιτεία όμως μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα κορονοπάρτι είπε: «Δεν θα εκφράσω καμία άποψη. Είναι θέμα της κοινωνίας να μην ακούει συμβουλές. Χθες είχαμε λιγότερα από 1000 κρούσματα για πρώτη φορά. Το επιδημιολογικό μας επίπεδο πρέπει να πέσει. Συγκρινόμαστε με άλλες χώρες και δεν κάνει καλό.

Πηγή: ethnos.gr