Την ικανοποίηση για την σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα με λιγότερα από 20.000 ενεργά κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας στο 4,6 την τελευταία εβδομάδα, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Ωστόσο, ο κ. Κικίλιας επέστησε την προσοχή, ιδιαιτέρως στις ηλικιακές ομάδες 35-54, καθώς όπως είπε, τα περισσότερα κρούσματα των τελευταίων ημερών αφορούν αυτές τις ηλικιακές ομάδες. Τόνισε ότι πρόκειται για τις πλέον παραγωγικές ομάδες και με υψηλή κινητικότητα, σημειώνοντας τον κίνδυνο της διασποράς του ιού.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. «Υπάρχει βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο η νόσος είναι ακόμα εδώ» είπε ο υπουργός Υγείας και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας. «Την περίοδο αυτή που προσπαθούμε να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ατομικά μέτρα προστασίας», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «προχωράμε βήμα- βήμα στην άρση των περιορισμών και χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Ο κ. Κικίλιας προσέθεσε ότι «σήμερα υπάρχει αισιοδοξία. Θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Τον Μάιο αναμένεται να κάνουμε 2,3 εκατ. εμβολιασμούς και τέλος του μήνα θα ξεπεραστούν τα 5 εκατ. εμβολιασμούς. Οι παραλαβές εμβολίων γίνονται κανονικά και όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί να εμβολιαστεί». Είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο υγειονομικός σχεδιασμός για τα νησιά.

Τόνισε, επίσης, ότι «φέτος είμαστε σε καλύτερο σημείο απ’ ό,τι πέρυσι το καλοκαίρι».

Πηγή: aftodioikisi.gr