Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τετάρτης (17/3) ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης. Όπως εκτίμησε ο καθηγητής η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

«Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Αττική συνεχίζει να έχει υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα, χωρίς κανένα σημάδι ύφεσης», δήλωσε στον ΑΝΤ1.  «Φαίνεται μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα, μέσα στα φυσιολογικά όρια, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα συγχρωτισμού όπως ίσως της Τσικνοπέμπτης», πρόσθεσε.

Εκτίμησε δε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα», ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε πως «αυτό που φαίνεται είναι ότι είμαστε στη χειρότερη φάση και τα δεδομένα ενισχύουν την παράταση κάποιων μέτρων».

Μιλώντας με «αριθμούς», ο κ. Θωμαϊδης ανέφερε πως «είναι πιθανό να ξεπεράσουμε και τα 3000 κρούσματα ημερησίως» και παρά το ότι, εξαρτάται και από τον αριθμό των τεστ, «το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα είναι επιβαρυμένο».

«Δεν είμαι ειδικός των μέτρων, μόνο λογικά μπορώ να προσεγγίσω», είπε σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει λόγος παράτασης ή άρσης των μέτρων, παρατηρώντας πως «υπάρχουν κίνδυνοι επέκτασης, από τη στιγμή που ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς».

Τέλος, σχετικά με το ποια περιοχή της Αθήνα είναι πιο επιβαρυμένη επιδημιολογικά, είπε πως είναι το κέντρο της.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Πηγή: newsit.gr
Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια: Ανασυγκροτήθηκαν οι επιτροπές των υπαλλήλων εξεταστών στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών και των οδηγών στην Κεφαλονιά (απόφαση-ονόματα)
Επόμενο άρθροΣκάλα: Το εστιατόριο “Μικελάτος” με νέο Chef φέτος-Δημιουργός πολλών συνταγών & νόστιμων πιάτων που θα εντυπωσιάσουν (pics)