Καπραβέλος στο ethnos.gr: Με συμπτώματα κορονοϊού μπήκε στη χώρα ο Ρώσος τουρίστας

Μήνυμα για αυστηροποίηση των μηχανισμών ελέγχου στις εισόδους της χώρας στέλνει μέσω του ethnos.gr ο διευθυντής των ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος

Με συμπτώματα κορονοϊού και χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους μηχανισμούς ελέγχου, μπήκε στη χώρα μας ο 65χρονος Ρώσος τουρίστας, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον διευθυντή των ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκο Καπραβέλο.

Ο ίδιος, μέσω του ethnos.gr στέλνει το μήνυμα για αυστηροποίηση των μηχανισμών ελέγχου στις εισόδους της χώρας και ταυτόχρονα εκφράζει το φόβο, μήπως εισέλθει με κάποιον τουρίστα στην Ελλάδα μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, το οποίο αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επαρκώς τα εμβόλια.

Να σημειωθεί ακόμα ότι θετικό στον κορονοϊό βγήκε και το μοριακό τεστ που έγινε από το νοσοκομείο «Παπανικολάου» στο Ρώσο τουρίστα. «Το τεστ βγήκε θετικό και αυτό είναι κάτι που το περιμέναμε. Η εικόνα του ασθενούς το δείχνει αυτό από χιλιόμετρα μακριά. Ο άνθρωπος ήταν συμπτωματικός από την αρχή, από την είσοδό του στη χώρα μας και αυτό μας διέφυγε. Εδώ εστιάζεται όλη η ιστορία. Η γυναίκα του είναι συγκλονισμένη, αφού βλέπει ότι μπορεί να χάσει τον άντρα της, ο οποίος νοσεί πολύ βαριά. Ευχή όλου του προσωπικού στις ΜΕΘ είναι ο άνθρωπος να γίνει καλά», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Καπραβέλος.

Αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα

Ο διευθυντής των ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» κάνει έκκληση μέσω του ethnos.gr για αυστηροποίηση των ελέγχων στις συνοριακές εισόδους της χώρας. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η πανδημία μπορεί να τρεμοσβήνει, αλλά δεν την έχουμε βάλει ακόμα σε μία σειρά. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στους ελέγχους στα σύνορα. Για παράδειγμα, όσοι τουρίστες δεν έχουν εμβολιαστεί, να μπαίνουν στην Ελλάδα μετά από διενέργεια δικών μας τεστ, ώστε να είμαστε περισσότερο ήσυχοι», σημειώνει ο κ. Καπραβέλος.

Παράλληλα, ο ίδιος εκφράζει το φόβο, μήπως εισέλθει με κάποιον τουρίστα στη χώρα μας μετάλλαξη του κορονοϊού, την οποία αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επαρκώς τα υπάρχοντα εμβόλια.

«Υπάρχουν χιλιάδες μεταλλάξεις σε ολόκληρο τον κόσμο και κάποιες από αυτές είναι πολύ ανησυχητικές. Για παράδειγμα, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης έδωσε στοιχεία για πολύ επικίνδυνες μεταλλάξεις στη Ρωσία και τη Φινλανδία. Αυτό μας ανησυχεί πάρα πολύ, διότι δεν μπορούμε να ξέρουμε, τι θα φέρει ο κάθε ένας από τους εκατομμύρια τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στα πρωτόκολλα ελέγχου», τονίζει στο ethnos.gr ο διευθυντής των ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Πηγή: ethnos.gr