Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας είναι ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας συνεχίζουν να δημιουργούν προβληματισμό στους επιστήμονες σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με αποκορύφωμα το τρομακτικό νούμερο των 101 θανάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα (17/01).

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκο Καπραβέλο, ο οποίος όχι μόνο δεν έκανε λόγο για ύφεση της πανδημίας αλλά αντίθετα τόνισε πως η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας είναι εκτός ελέγχου.

«Ο αριθμός των θανάτων είναι τρομακτικός. Έχασαν τις ζωές του 101 συμπολίτες μας. Για ποια ύφεση μιλάμε; Αυτή την στιγμή δεν έχουμε καν δει το αποτύπωμα της μετάλλαξης Όμικρον. Το ποσοστό των ασθενών με Όμικρον είναι 40% – 45%. Δεν έχει εμφανιστεί κανένας εκτοπισμός της Δέλτα. Είναι τρομακτικό αυτό το γεγονός και δεν αναφέρεται σχεδόν από κανέναν»τόνισε αρχικά ο κύριος Καπραβέλος.

Στην συνέχεια ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου», εξήγησε το ανησυχητικό της κατάστασης: «Αν αυτή την στιγμή η Όμικρον δεν έχει επικρατήσει, όπως έχει συμβεί σε όλο τον πλανήτη, θα δούμε μια εκτόξευση κρουσμάτων. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν έχει ολοκληρωθεί το 4ο κύμα και ήδη το ‘δίπλωσε’ το 5ο. Ουσιαστικά δεν έχουμε δει το αποτύπωμα της Όμικρον, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η Δέλτα. Και πολύ φοβάμαι πως θα δούμε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, διασωληνωμένων και δυστυχώς θανάτων».

Σε αυτό το σημείο, ο κύριος Καπραβέλος, έκανε την εκτίμησή του για ένα έκτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, το οποίο προσδιόρισε στα τέλη Φεβρουαρίου προς τις αρχές Μαρτίου«Φυσικά και θα δούμε και άλλο κύμα κορονοϊού, πιστεύω περίπου στα τέλη Φεβρουαρίου προς τις αρχές Μαρτίου. Ένα κύμα που μπορεί να είναι καταστροφικό αν συμπέσει με το αποτύπωμα που θα έχει αφήσει η Όμικρον».

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία, σχολίασε: «Είναι τραγική η κατάσταση. Εδώ, στο Παπανικολάου, οι 48 κλίνες ΜΕΘ έχουν μετατραπεί όλες σε ΜΕΘ covid. Η πίεση είναι αφόρητη από ασθενείς με άλλα νοσήματα πλέον. Δυστυχώς θα δούμε αύξηση των θανάτων εξαιτίας αυτού του γεγονότος».

Τέλος, σχετικά με τις αισιόδοξες προβλέψεις για επιστροφή στην κανονικότητα προς την άνοιξη«Ποια κανονικότητα; Η πανδημία είναι εκτός ελέγχου με αυτά τα νούμερα. Ο κορονοϊός δείχνει μια απίστευτη δυναμική, με τα στελέχη του διαρκώς να αλλάζουν. Ακόμα και το Πάσχα που λένε πως φέτος θα είναι κανονικό, είναι ένας πάρα πολύ μακρινός ορίζοντας για να συζητήσουμε».

Πηγή: newsbomb.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Δεν θα πιστεύετε πόσα κρούσματα κορωνοιού είχαμε μέχρι τώρα τον Ιανουάριο-Τι λέει το στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας του Νομού Ανδρέας Αρβανιτάκης (ηχητικό)
Επόμενο άρθροΥΠΕΝ- ΕΕΑΕ: στο τραπέζι υποχρεωτική ασφάλιση ακίνητων άνω της 25ετίας