Στις επιθέσεις που δέχεται μέσω διαδικτύου και στην μετάλλαξη Δέλτα αναφέρθηκε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης.

«Ο επιθέσεις δεν μας πτοούν. Είμαστε υποχρεωμένοι από τον όρκο μας να βοηθάμε τους συμπολίτες μας» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σημείωσε ότι δέχεται απειλές από από ανθρώπους που είναι κατά των εμβολίων, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον «τα μηνύματά τους θα προωθούνται στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος».

Μιλώντας για την πανδημία τόνισε ότι «τα εμβόλια δεν είναι το μοναδικό όπλο αλλά είναι το κύριο», και σημείωσε ότι «πρέπει επίσης να τηρούμε τα μέτρα προστασίας».

Σημείωσε ακόμα ότι «στους 100 πλήρως εμβολιασμένους υπάρχει ένα ποσοστό 5% με 7% το οποίο δεν αναπτύσσει ικανή αποτελεσματική ανοσία». «Οι συνάνθρωποί μας αυτοί δυστυχώς μολύνονται και νοσούν», επισήμανε.

«Η ιατρική έχει κανόνες και τα φάρμακα αδειοποιούνται από συγκεκριμένους οργανισμούς… όταν εκφράζω την άποψη μου είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη δεν κάνω του κεφαλιού μου», ανέφερε ο κ. Γραβάνης.

Αναφερόμενος στα εμβόλια για τα παιδιά είπε πως έχουν πάρει το «πράσινο φως» και είναι τεκμηριωμένα ασφαλή, υπογραμμίζοντας πως ήδη ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 12-17 ετών γίνεται σε 53 χώρες.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα την χαρακτήρισε «εξαιρετικά λοιμογόνο». «Αν βρεθείτε 10 με 20 δευτερόλεπτα δίπλα σε έναν νοσούντα ο οποίος έχει αυξημένο ιικό έχετε μεγάλη πιθανότητα να μολυνθείτε, 80-90%», υπογράμμισε. «Φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει μέσα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια», τόνισε.

Πηγή: pronews.gr

Προηγούμενο άρθροΦορολογικές δηλώσεις 2021: Έκπτωση 3% για εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος και τον Αύγουστο
Επόμενο άρθροΛηξούρι: Ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης στον Μεγα Αρχιερατικό εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στα Λουκεράτα (εικόνες)