Κατσιβέλης: Να ανακαλέσουν την λανθασμένη απόφαση για μείωση τμημάτων στο Γυμνάσιο Ληξουρίου

Μεγάλη έκπληξη νιώσαμε στο άκουσμα της απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ.Γκούση , περί μείωσης των τμημάτων στο Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου από εννέα σε οκτώ , την οποία μπορούμε να την αποδώσουμε μόνο σε λάθος!
Σε ένα σχολικό έτος που ο αριθμός των μαθητών παρουσιάζει αύξηση έρχεται επικαλούμενος την κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου να επιβάλλει τη μείωση των τμημάτων η οποία δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα.
Η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε συνάρτηση με τη μείωση των τμημάτων οδηγεί μοιραία στη «σαρδελοποίηση» των μαθητών και των καθηγητών και αναπόφευκτα σε ένα περιβάλλον που δεν προσφέρει σε κανέναν αξιοπρεπείς συνθήκες διδασκαλίας και κυρίως ασφάλειας.
Καλώ τον Περιφερειακό Διευθυντή να ανακαλέσει την λανθασμένη αυτή απόφασή του , να πρυτανεύσει η λογική και να επαναφέρει το καθεστώς που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.
Είναι τουλάχιστον οξύμωρο στην εποχή της υπογεννητικότητας και της μείωσης του μαθητικού πληθυσμού αντί να επιβραβεύεται ένα σχολείο που αύξησε τον αριθμό των μαθητών του να «τιμωρείται» με αυτό τον τρόπο.
Ελπίζω οι φωνές της αντίδρασης όλων μας να απευθύνονται σε ευήκοα ώτα.

Ο Αντιδήμαρχος Παλικής
Γιώργος Κατσιβέλης

Αναδημοσίευση από www.portoni.gr