Δήλωση του Δημάρχου κ. Γεωργ.Κατσιβέλη για τις στειρώσεις που πραγματοποιεί η ΕΔΚΕ, σε συνεργασία και με την πολύτιμη στήριξη της Εθελοντικής Φιλοζωικής Ομάδας Ληξουρίου.
Περίπου 10 μέλη της ΕΔΚΕ από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στειρώνουν αδέσποτα ζώα της Παλλικής στις εγκαταστάσεις του Γηπέδου στον Άγιο Αντώνη.
Οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας Ληξουρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ληξουρίου και τον Αντιδήμαρχο κ. Χρ.Βολτερα, έχουν καταγράψει περίπου 50 αδέσποτα ζώα, εκ των οποίων μεχρι στιγμής εχουν στειρωθει και βρίσκονται σε αναμονή στις εγκαταστάσεις τα 12.
Ποιά ειναι η ΕΔΚΕ
Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε) είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο.
Η ίδρυση του σωματείου αυτού αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.
Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται “πληγή” και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων
Δείτε το βίντεο εδώ