Οικογενειακό Μουσείο
Γεωργίου Σ. Κουρή ( 1862-1942 )
Ένα οικογενειακό μουσείο δημιουργείται στο χωριό μου στα Τρωιαννάτα . Είναι μια υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου πολλά χρόνια πριν για να αποτυπώσω την πορεία της οικογένεια μου και να δώσω στα παιδιά μας την ιστορία των προγόνων τους .
Θέλω να δημιουργήσω ένα χώρο μνήμης και συγκέντρωσης της οικογένειας του Γεωργίου και της Χρυσάνθης Κουρή .
Ξεκίνησα με την δύναμη της θέλησης μου και το όραμα μου με πολύ λίγα χρήματα και χωρίς την βοήθεια κανενός , ούτε από την οικογένεια ούτε από καμμιά χρηματοδότηση .
Μόνος μου βαδίζω σε αυτό το όραμα και με χρονικό ορίζοντα τον Αύγουστο του 2022 όπου έχω προγραμματίσει να κάνω τα εγκαίνια του και να συγκεντρώσω όλη την οικογένεια .
Η ιστορία σημαντικού μέρους της οικογένειας μου έχει σημαδεύσει την εμπορική δραστηριότητα της Κεφαλονιάς και του Πειραιά στον 20ο αιώνα και πρέπει να αποτυπωθεί. Άλλα κομμάτια της , μετανάστες στην Αμερική , στην Αφρική , στην Ευρώπη .
Τα 8 παιδιά του Γεωργίου και της Χρυσάνθης Κουρή ήταν , η Καλυψώ , η Στάμω , ο Γεράσιμος , ο Δημήτρης , ο Ρωμάνος , ο Διονύσης , η Ειρήνη και ο Σπύρος ( ο πατέρας μου). Τα εγγόνια τα δισέγγονα τα τρισέγγονα ας έχουμε ένα σημείο ανάμνησης της καταγωγής μας . Ας έχουμε ένα σημείο που θα μπορούμε να καταθέσουμε την δική μας ιστορία . Ας έχουμε ένα σημείο θύμησης και τιμής .
Στα πλαίσια αυτά και επειδή πολλά στοιχεία και έπιπλα στο χωριό έχουν σχέση με την αμπελουργία και το κρασί , θα δημιουργήσω μία κάβα για την παλαίωση των παραδοσιακών ποικιλιών μας ( Ρομπόλα και Μαυροδάφνη ) και ένα χώρο γευσιγνωσίας για φίλους και γνωστούς και ιδιαίτερα για τους επισκέπτες μας .
Σωτήρης Κουρής 15 Σεπτ. 2021

Οικογενειακό Μουσείο Γεωργίου Σ. Κουρή ( 1862-1942 )Ένα οικογενειακό μουσείο δημιουργείται στο χωριό μου στα…

Posted by Sotiris Kouris on Friday, September 17, 2021

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Και σήμερα με νέα κρούσματα κορωνοιού-2.255 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – 39 νεκροί σε 24 ώρες, στους 352 οι διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα
Επόμενο άρθροΛηξούρι: Εσπερινός της Αγίας Σοφίας στα Μαντζαβινατα (εικόνες)