ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ – Αντιπεριφερειαρχης ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – Αγροτικής Οικονομίας και Αναπτυξης Υπαίθρου .
Πρότυπο σφαγείο Αδελφών Σταμουλη
Η επίσκεψη στο πρότυπο σφαγείο των Αδελφών Σταμούλη είναι μία έκπληξη η οποία συνδέεται με την δύναμη της προόδου και της ανάπτυξης της Περιφέρειας μας .
Μέσα σε μια περιοχή που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ , στην Φαλάρη της Κεφαλονιάς , στίς παρυφές της υδρολογικής λεκάνης της Πυλαρου, δεσπόζει η συνολική εγκατάσταση – σταυλος και σφαγείο -των Αδελφών Σταμούλη . Είναι μία περιοχή παραδοσιακά κτηνοτροφικη με 45.000 περ. αιγοπρόβατα και 3500 βοοειδή , ορεινή , με σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες και φιλοπρόοδους κτηνοτρόφους .
Το σφαγείο , υπερσύγχρονο , με μέση δυναμικότητα εξυπηρετεί την σφαγή των ζώων της Οικογένειας Σταμούλη και όποιων επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν .
Δυστηχώς βέβαια απ ότι πληροφορούμαι η προσέλευση είναι πολύ μικρή σε σχέση με την δυναμικότητα του ζωικού πληθυσμού της Κεφαλονιάς μας , 225.000 αιγοπρόβατα και 6.500 βοοειδή .
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους φιλοπρόοδους συμπατριώτες μας της Οικογένειας Σταμούλη .
Το δικό μας χρέος είναι αφ ενος να στηρίζουμε και να βοηθάμε αυτες τις αναπτυξιακες προσπαθειες αφ ετέρου να δημιουργησουμε τις προυποθεσεις με εργα υποδομής και δράσεις για να εξυχρονίσουμε την κτηνοτροφία της περιφερειας μας και να δώσουμε στούς κτηνοτροφους μας προστιθέμενη αξία και αξιοπρέπεια.
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Lockdown 15 ημερών μπορεί να οδηγήσει σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων μέχρι τα Χριστούγεννα
Επόμενο άρθροΜεγάλες οι ζημιές από την λεηλασία στο ομογενειακό εστιατόριο Evans Pizza στην Φιλαδέλφεια