Κεφαλονιά: Κυριακή της Ορθοδοξίας εις τον Ι.Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Αργοστολίου! (εικόνες)

Η αγία αυτή ημέρα είναι ξεχωριστή, διότι παρά το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εορτάζει λαμπρά η Ορθοδοξία μας, η αληθινή Εκκλησία του Χριστού.

     Ποιούμε ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το οποίο επισυνέβη το 843 μ.Χ. στο Βυζάντιο, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου (840 – 843 μ.Χ.).
Η εικόνα στην Ορθοδοξία μας δεν αποτελεί αντικείμενο λατρείας, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά ως μέσον τιμής του εικονιζόμενου προσώπου.
Οι Πατέρες όρισαν να εορτάζεται ο θρίαμβος του ορθοδόξου δόγματος την πρώτη Κυριακή των Νηστειών για να δείξει στους πιστούς πως ο πνευματικός μας αγώνας θα πρέπει να συνδυάζεται με την ορθή πίστη για να είναι πραγματικά αποτελεσματικός.
Σήμερα,στην εκκλησία μας, εις ανάμνηση της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων   αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία σχηματίστηκε μια μικρή πομπή όπου ο πρωτοπεσβύτερος Ιωάννης Μεσολωράς μαζί με το ευσεβές εκκλησίασμα,κρατώντας στα χέρια τους τις Άγιες εικόνες, περιήλθαν του Ιερού Ναού.

   Κατά την διάρκεια της περιφοράς τηρήθηκε το πρωτόκολλο προστασίας κατά του κορονοϊού.

Παρακάτω φωτογραφίες από το σημερινόν λαμπρό εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας !!!
Και του χρόνου με υγεία και ειρήνη σε όλον τον κόσμο !!!!

Σωτήριος Διον. Σάρλος

                                                                                           Αξκός ε.α
Πηγή: https://sotiriossarlos.blogspot.com/